Κρασί: Καλύτερα να εξάγεις παρά να πουλάς στην Ελλάδα!

Το κόστος διακίνησης ενός κιβωτίου έξι φιαλών στη Γερμανία δεν ξεπερνά τα 6 ευρώ, ενώ εντός Ελλάδας μπορεί να φτάσει από 15 έως και 30 ευρώ, τόνισε ο Ευ. Γεροβασιλείου, ιδιοκτήτης του Κτήματος Γεροβασιλείου.

Κρασί: Καλύτερα να εξάγεις παρά να πουλάς στην Ελλάδα!

Ακριβότερη υπόθεση, σε σχέση με τις εξαγωγές, τουλάχιστον προς την Ευρώπη, αποδεικνύεται για μια ελληνική επιχείρηση κρασιού η πώληση στην εγχώρια αγορά. Κι αυτό γιατί το κόστος διακίνησης ενός κιβωτίου έξι φιαλών στη Γερμανία δεν ξεπερνά τα 6 ευρώ, ενώ εντός Ελλάδας μπορεί να φτάσει από 15 έως και 30 ευρώ!

Αυτό υποστήριξε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Ευάγγελος Γεροβασιλείου, ιδιοκτήτης του Κτήματος Γεροβασιλείου, μιλώντας στο 39ο IATTO FORUM- Export Summit II, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Κατά τον ίδιο, η μεγαλύτερη ζήτηση για τα κρασιά του Κτήματος εκδηλώνεται από την Ιταλία, ενώ η εταιρεία πραγματοποιεί ήδη εξαγωγές και στην Κίνα.

Το Κτήμα Γεροβασιλείου πουλάει τα προϊόντα του και μέσω του Διαδικτύου, αν και οι πωλήσεις αυτού του είδους στην Ελλάδα παρουσιάζουν δύο βασικά προβλήματα, κατά τον κ.Γεροβασιλείου. Το πρώτο από αυτά τα προβλήματα είναι ότι το e-shopping έχει «καπελωθεί» από μεγάλες εταιρείες που έχουν δεσμεύσει τις σημαντικότερες λέξεις - κλειδιά για την εμπορική παρουσία στο Διαδίκτυο.

Το δεύτερο ότι οι κάβες έχουν ανοίξει μικρά e-shops και ο ανταγωνισμός πλέον δεν είναι στην υπηρεσία και την ποιότητα, αλλά στις τιμές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v