Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία WATT για απορρίμματα στη Ρωσία

Η WATT συμμετέχει σε κάποια από τα σχήματα που διεκδικούν τις νέες μονάδες διαχείρισης σκουπιδιών στην Ελλάδα μέσω των διαγωνισμών για ΣΔΙΤ, αλλά επεκτείνει τη δραστηριότητά της και στο εξωτερικό καθώς ήδη διαθέτει θυγατρική στη Γερμανία.

Συμφωνία WATT για απορρίμματα στη Ρωσία

Σύμβαση για τη διαχείριση απορριμμάτων σε δύο ρωσικές επαρχίες υπογράφει σήμερα στην Αθήνα η ελληνική εταιρεία WATT, η οποία ελέγχεται από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και μέτοχο της ΗΛΕΚΤΩΡ (του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ) Θανάση Κατρή.

Ο κ. Κατρής αποχώρησε προ διετίας από την ΗΛΕΚΤΩΡ (υπήρξε εκ των ιδρυτών της) και τα τελευταία χρόνια κινείται στην αγορά διαχείρισης απορριμμάτων μέσω της WATT. Η τελευταία συμμετέχει σε κάποια από τα σχήματα που διεκδικούν τις νέες μονάδες διαχείρισης σκουπιδιών στην Ελλάδα μέσω των διαγωνισμών για Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), αλλά επεκτείνει τη δραστηριότητά της και στο εξωτερικό, καθώς ήδη δραστηριοποιείται θυγατρική της στη Γερμανία.

Στην Ελλάδα, η WATT διαθέτει και λειτουργεί δύο ιδιόκτητα Κέντρα Διαλογής και Ανάκτησης Υλικών (ΚΔΑΥ) στην Αττική, ένα στην ανατολική Αττική (Κορωπί) και ένα στη Δυτική (Φυλή). Λειτουργεί επίσης δύο ακόμα μονάδες ανακύκλωσης ιδιοκτησίας της ΕΕΑΑ (Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης και Αξιοποίησης).

Η συνολική ετήσια δυναμικότητα των τεσσάρων μονάδων ανέρχεται στους 230.000 τόνους αποβλήτων. Συγχρόνως, οι μονάδες είναι σε θέση να παράγουν δευτερογενές στερεό καύσιμο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποκαταστήσει συμβατικά καύσιμα σε ενεργοβόρες βιομηχανίες όπως τσιμεντοβιομηχανίες ή ακόμα και σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία απέκτησε ηγετική θέση στην Ελλάδα και στην εμπορία ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ επεκτάθηκε και στη Γερμανία. Στη γερμανική αγορά κύρια δραστηριότητά της, μέσω της θυγατρικής H-U-T Umwelt und Technologien GmbH, είναι ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η υποστήριξη λειτουργίας μονάδων επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων καθώς και υπολειμμάτων από αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφία.

Ο Θαν. Κατρής και δύο συνεταίροι του είχαν ιδρύσει το 1985 την τεχνική εταιρεία ΤΟΜΗ, η οποία απέκτησε σύντομα κυρίαρχη θέση στον τομέα των έργων περιβάλλοντος και το 2001 εξαγοράστηκε από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Στη συνέχεια, μετονομάστηκε σε ΗΛΕΚΤΩΡ και την τελευταία δεκαετία εξελίχθηκε στον ισχυρότερο όμιλο διαχείρισης απορριμμάτων. Ο κ. Κατρής αποχώρησε (όχι ομαλά, όπως λένε οι γνωρίζοντες) από την ΗΛΕΚΤΩΡ, απέκτησε τη μικρή εταιρεία ΕΠΑΝΑ, τη μετονόμασε σε WATT και πλέον επεκτείνεται στις αγορές του εξωτερικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v