Παναθηναικός:Προσφυγή στο ΣτΕ για διπλή ανάπλαση

O Παναθηναικός ζητεί να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου γηπέδου στο Βοτανικό και να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων και έπειτα να εκδοθεί η άδεια κατεδάφισης των εγκαταστάσεων στην Λ. Αλεξάνδρας.

Παναθηναικός:Προσφυγή στο ΣτΕ για διπλή ανάπλαση

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Παναθηναικός και ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της διπλής ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού.

Επί της ουσίας ο Παναθηναικός ζητεί να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου γηπέδου στο Βοτανικό και να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων, ακόμη και του γηπέδου ποδοσφαίρου και έπειτα να εκδοθεί η άδεια κατεδάφισης των παλαιών εγκαταστάσεων στην Λ. Αλεξάνδρας.

Όπως επισημαίνεται στην προσφυγή, έχει δημιουργηθεί παρερμηνεία των κανόνων του δικαίου ως προς το χρόνο κατεδάφισης του γηπέδου στη Λ. Αλεξάνδρας και τη δυνατότητα χρησιμοποίησης του νέου γηπέδου.

Από τις αλλαγές που έγιναν στα νομοθετικά κείμενα, προκύπτει ότι προηγείται η ολοκλήρωση της κατεδάφισης του γηπέδου της Λ. Αλεξάνδρας που καθημερινά χρησιμοποιείται από τους ερασιτέχνες αθλητές του ΠΑΟ και μετά εκδίδεται η άδεια λειτουργίας των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στο Βοτανικό, πλην του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Συμφωνα με τα αναφερόμενα στην προσφυγή,αυτό έχει ως συνέπεια να αδρανοποιείται το αθλητικό σωματείο και να περιορίζεται η ελεύθερη δραστηριότητα του, κατά παράβαση του άρθρου 12 του Συντάγματος που καθιερώνει την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v