Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική η παρουσία της Ελλάδας στην Anuga 2013

Προϊόντα υψηλής ποιότητας και μοναδικής διατροφικής αξίας που παράγονται στη χώρα μας, όπως ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, ποτά, αρτοποιήματα, προϊόντα ζαχαροπλαστικής, κονσερβοποιημένα φρούτα, γαλακτοκομικά προϊόντα, κατεψυγμένα ψάρια αποτέλεσαν πόλο έλξης στο ελληνικό περίπτερο.

Δυναμική η παρουσία της Ελλάδας στην Anuga 2013

Η Διεθνής Έκθεση Anuga, το μεγαλύτερο παγκοσμίως εκθεσιακό γεγονός του κλάδου τροφίμων και ποτών, ολοκληρώθηκε χθες στο Εκθεσιακό Κέντρο Koelnmesse της Κολωνίας με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία.

Η ελληνική παρουσία υπήρξε ιδιαίτερα δυναμική, καθώς το λιτό και καλαίσθητο περίπτερο έκτασης 3.000 τ.μ., το οποίο διακοσμήθηκε με το brand name του κλάδου τροφίμων και ποτών "Taste like Greece", φιλοξένησε μία από τις μεγαλύτερες εθνικές αποστολές της έκθεσης. 180 και πλέον εκθέτες από όλη τη χώρα, εκπρόσωποι 10 εμπορικών επιμελητηρίων και τεσσάρων περιφερειών (Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κρήτης) που στήριξαν τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στην έκθεση, εξέθεσαν τον πλούτο της ελληνικής παραγωγής.

Προϊόντα υψηλής ποιότητας και μοναδικής διατροφικής αξίας που παράγονται στη χώρα μας, όπως ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, ποτά, αρτοποιήματα, προϊόντα ζαχαροπλαστικής, κονσερβοποιημένα φρούτα, γαλακτοκομικά προϊόντα, κατεψυγμένα ψάρια και ψαρικά κ.ά., αποτέλεσαν πόλο έλξης των επισκεπτών των Hall 10.2 – Fine food, Hall 10.1 – Dairy, Hall 2.2 – Bread and Bakery, Hall 4.2 – Frozen Food και Hall 8.1 – Drinks.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ, κος Αλκιβιάδης Καλαμπόκης σχολίασε χαρακτηριστικά: «Η φετινή ελληνική παρουσία στην Δ.Ε. Anuga αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ελληνική παραγωγή, την ποιότητα και καινοτομία που διαθέτουν τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά και τις προσπάθειες των Ελλήνων εξαγωγέων να ενσωματώσουν τις σύγχρονες επιταγές του μάρκετινγκ στα υψηλής γαστρονομικής αξίας προϊόντα της χώρας μας».

Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Τσαυτάρης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης κος Τσόκας, Υπουργοί της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Τατούλης, Αντιπεριφερειάρχες από την Κρήτη, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και την Δυτική Μακεδονία, ο Προέδρος του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου και Ευρωβουλευτής κος Χατζημαρκάκης και οι Επικεφαλής των Προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν το ελληνικό περίπτερο και να συνομιλήσουν με τους εκθέτες.

Παράλληλα, στο χώρο γευσιγνωσίας (degustation lounge) στο Hall 10.2 – I008, αναδείχτηκαν οι κουζίνες τεσσάρων περιφερειών της χώρας μας, μέσα από μενού με προϊόντα των Ελλήνων εκθετών που επιμελήθηκε η ομάδα του Ομίλου Aldemar Hotels με επικεφαλής τον chef Ευάγγελο Αγάλου.

Στον ίδιο χώρο κατά την διάρκεια όλων των ημερών πραγματοποιήθηκε πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων για την ελληνική γαστρονομία και το ελαιόλαδο σε συνεργασία με την SOPEXA, τον ΣΕΒΙΤΕΛ, τον Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε και ελληνικές περιφέρειες, ενώ παράλληλα οι εκθέτες του ελληνικού περιπτέρου είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν δείγματα των προϊόντων τους σε ειδικές προθήκες που πλαισίωναν το χώρο γευσιγνωσίας.

Οι παράλληλες προωθητικές ενέργειες που είχε σχεδιάσει ο ΟΠΕ για την Ελληνική αποστολή, περιελάμβαναν τη διαφημιστική προβολή της ελληνικής συμμετοχής εντός του εκθεσιακού κέντρου, καταχωρήσεις στα έντυπα της διοργάνωσης, τη δημιουργία έξυπνου και λειτουργικού καταλόγου των Ελλήνων εκθετών και την δημοσίευση δελτίων τύπου στα αγγλικά και γερμανικά σε εφημερίδες και ιστοσελίδες του τοπικού τύπου.

Η αναβαθμισμένη και εντυπωσιακή ελληνική παρουσία έγινε αντικείμενο ενασχόλησης από τον ξένο τύπο και συγκέντρωσε εγκωμιαστικά σχόλια Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων.

Οι ξένοι αγοραστές χαρακτήρισαν την ελληνική συμμετοχή από τις καλύτερες της έκθεσης όχι μόνο χάριν του εντυπωσιακού όγκου της ελληνικής αποστολής, αλλά και από πλευράς αισθητικής του ελληνικού περιπτέρου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v