Στον Κυβερνοχώρο η μάχη για ασφάλεια Πληροφοριών

Για την αντιμετώπισή των νέων απειλών, οι επιχειρήσεις ακόμα επαναπαύονται σε ξεπερασμένες στρατηγικές υποστηρίζει η PricewatrehouseCoopers.

Στον Κυβερνοχώρο η μάχη για ασφάλεια Πληροφοριών

Το επιχειρηματικό τοπίο αλλάζει διαρκώς. Σήμερα σε όλο τον κόσμο, εταιρείες κάθε μεγέθους, όλων των κλάδων, δραστηριοποιούνται μέσα σε ένα διασυνδεμένο οικοσύστημα. Οι νέες τεχνολογίες δίνουν τη δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης στα επιχειρησιακά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, από παντού, μέσω διασυνδεδεμένων φορητών συσκευών, σημειώνει η PWC.

“Και ενώ θα περιμέναμε η ηγεσία των επιχειρήσεων να θέτει ως προτεραιότητα την προστασία των κρίσιμων επιχειρησιακών δεδομένων, τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα, οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να βασίζονται σε παρωχημένες μεθόδους και αναποτελεσματικές στρατηγικές του χτες που αποδεδειγμένα δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν τις νέες απειλές, ουσιαστικά αψηφώντας τους επιχειρησιακούς κινδύνους, μετατοπίζοντας την ευθύνη στο τμήμα Πληροφορικής”.

«Οι επιχειρηματίες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουν απέναντί τους μόνον τις ‘παραδοσιακές’ μορφές απειλών», δήλωσε ο Αστέριος Βουλανάς, Partner και επικεφαλής του τμήματος συμβουλευτικών υπηρεσιών ασφάλειας πληροφοριών της PwC στην Ελλάδα.

»Στο νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, είναι επιτακτική η υιοθέτηση μιας νέας, αποτελεσματικής στρατηγικής ασφαλείας πληροφοριών που θα εστιάζει στον «τελικό χρήστη» και θα δίνει την δυνατότητα αποτελεσματικής αντιμετώπισης των αναδυόμενων απειλών και την συντονισμένη αντιμετώπιση πιθανών περιστατικών. Η ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο δεν θα πρέπει να θεωρείται θέμα τεχνολογίας.

»Οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί δραματικά ενώ παράλληλα το πεδίο δράσης έχει διευρυνθεί. Οι επιθέσεις εκτελούνται συντονισμένα, οι απειλές είναι οργανωμένες και δρουν από παντού. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι το ύψος των επιπτώσεων που μπορεί να υποστεί μία επιχείρηση από ένα και μόνο περιστατικό ασφαλείας είναι σύνθετες οικονομικές απώλειες, πλήγμα στην εικόνα της, πλήγμα στην επιχειρησιακή της λειτουργία, νομικές κυρώσεις κα) είναι πολλαπλάσιο της επένδυσης που απαιτείται για την αποτελεσματική προστασία της», κατέληξε ο κ. Βουλανάς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v