Στουρνάρας: Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό το 2014

Στα 10,8 δισ. προσδιόρισε το χρηματοδοτικό κενό των επόμενων δυο ετών ο Γ. Στουρνάρας. Αρνήθηκε την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού το 2014. Είμαστε κοντά στα ορόσημα για τη δόση του ενός δισ. ευρώ.

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό το 2014

Σε πλήρη άρνηση της ύπαρξης δημοσιονομικού κενού το 2014 προχώρησε από το Λουξεμβούργο ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «για εμάς ο προϋπολογισμός του 2014 δεν έχει δημοσιονομικό κενό. Όλοι το παραδέχονται κι αυτό είπε ο Ο. Ρεν μέσα στη συνεδρίαση ότι η Ελλάδα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφερε να εκμηδενίσει τόσο το πρωτογενές της έλλειμμα όσο και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών».

Ο υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι «είμαστε πολύ κοντά στο να ολοκληρώσουμε τα "milestones" για τη δόση του ενός δισ την οποία ελπίζουμε να λάβουμε σύντομα».

Είπε επίσης ότι επιθυμεί λύση και για το χρηματοδοτικό κενό με βάση κατευθύνσεις που όπως υποστηρίζει δόθηκαν σήμερα από το Γιούρογκρουπ και μετά από μελέτη του θέματος στο EWG: «Θέλουμε απόφαση πριν το τέλος του Δεκέμβρη».

Ο Γ.Στουρνάρας υπολόγισε το χρηματοδοτικό κενό στα 10,8 δισ. για τα επόμενα 2 χρόνια και στα 5 δισ. για το β΄ εξάμηνο του 2014.

Είπε μάλιστα ότι το κενό πρέπει να κλείσει χωρίς τρίτο πρόγραμμα εντός του προγράμματος και μάλιστα έδωσε και συγκεκριμένα παραδείγματα. Όπως η ανακύκλωση διάφορων ομολόγων που κατέχουν ευρωπαϊκές τράπεζες ή κάποιο ισοδύναμο μέτρο.

 

Πηγή: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v