Zeit: Νέο πακέτο ετοιμάζει η Γερμανία για Ελλάδα

Εξετάζεται η έκδοση εντόκων που θα πάρουν οι τράπεζες και με τη σειρά τους θα διαθέσουν στην ΕΚΤ για άντληση ρευστότητας. Τι άλλο περιλαμβάνει το σχέδιο.

Zeit: Νέο πακέτο ετοιμάζει η Γερμανία για Ελλάδα

Η Γερμανική κυβέρνηση καταρτίζει το σχέδιο για ένα τρίτο πακέτο προς την Αθήνα το οποίο θα περιλαμβάνει μετακινήσεις κεφαλαίων, βοήθεια από την ΕΚΤ, επέκταση λήξεων τίτλων και μείωση χρέους, υποστηρίζει η Die Zeit σε σημερινό της δημοσίευμα, επικαλούμενη αξιωματούχους που δεν κατονομάζει.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι δανειστές θα μετακινήσουν κεφάλαια που δεν χρησιμοποιηθήκαν από τις τράπεζες για να καλύψουν την χρηματοδοτική τρύπα ύψους 4 δισ. ευρώ.

Το πρόγραμμα μπορεί να συμπληρωθεί με την έκδοση βραχυπρόθεσμων τίτλων (έντοκα) που θα πάρουν οι τράπεζες, οι οποίες με τη σειρά τους θα τα διαθέσουν στην ΕΚΤ για να αποκομίσουν ρευστότητα. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ απαιτείται επιπλέον χρηματοδότηση ως το 2016, δεδομένου ότι το υφιστάμενο ολοκληρώνεται του χρόνου. "Είναι υψηλό μονοψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων", σημειώνει η πηγή, συμπληρώνοντας ότι εξετάζεται η επέκταση των λήξεων και η μείωση των επιτοκίων για να μειωθεί το βάρος χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v