Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προφυλακιστέος ο Λ. Λαυρεντιάδης

Ο κ.Λαυρεντιάδης κρίθηκε προφυλακιστέος και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας 43χρονου επιχειρηματία.

Προφυλακιστέος ο Λ. Λαυρεντιάδης

Προφυλακιστέος κρίθηκε και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας 43χρονου επιχειρηματία, ο ήδη προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας για την υπόθεση της Proton Bank, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Νωρίτερα το Euro2day μετέδιδε ότι για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του 43χρονου επιχειρηματία, Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη με έκρηξη χειροβομβίδας μέσα σε συσκευασία δώρου, απολογήθηκε στην 10η ειδική ανακρίτρια Αθηνών, ο προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας για την υπόθεση της Proton Bank, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Η απολογία έγινε στο ψυχιατρείο κρατουμένων στον Κορυδαλλό όπου κρατείται ο Λαυρεντιάδης λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο κ.Λαυρεντιάδης κατηγορείται ότι έδωσε την εντολή να εκτελεστεί ένα «συμβόλαιο θανάτου» κατά 43χρονου επιχειρηματία, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά τον Ιούνιο του 2012 στη Βουλιαγμένη, όταν εξερράγη στα χέρια του ένα δέμα περιτυλιγμένο σε συσκευασία δώρου, το οποίο συνόδευε μια γλάστρα που του είχε αποσταλεί

Στην υπόθεση εμπλέκονται επτά άτομα. Εκτός από τον Λαυρεντιάδη, πρόκειται για έναν 44χρονο πυροσβέστη, τέσσερις άνδρες ηλικίας 49, 46, 42 και 27 ετών, καθώς και μία 27χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος φέρεται να είχε προσωπικές διαφορές με το θύμα, ανέθεσε στον 49χρονο να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου», το οποίο καθορίστηκε στα 50.000 ευρώ, και ο τελευταίος με τη σειρά του, από τον Μάιο του 2012, αναζητούσε άτομο για να δολοφονήσει τον επιχειρηματία με πιστόλι.

Μετά από μεσολάβηση του 44χρονου πυροσβέστη, ανέθεσε στον 46χρονο να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου» και του υποσχέθηκε το ποσό των 25.000 ευρώ, ως προκαταβολή.

Ωστόσο, ο 46χρονος υπαναχώρησε, επειδή δεν του δόθηκε το συμφωνημένο ποσό.

Τελικά, την «αποστολή» ανέλαβε να εκτελέσει ο 42χρονος, με δύο ακόμα άτομα σε βοηθητικό ρόλο, έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 27 ετών, με το αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 43χρονου επιχειρηματία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v