Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και στην Αθήνα οι κοριοί της NSA

Σε έγγραφο της NSA που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel περιλαμβάνεται και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ως κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών.

Και στην Αθήνα οι κοριοί της NSA

Διογκώνεται το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων πολιτικών και ηγετών ευρωπαϊκών χωρών από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA). Σύμφωνα με τα Νέα, σε έγγραφο της NSA που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel περιλαμβάνεται και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ως κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ειδικές μονάδες συλλογής πληροφοριών γνωστές ως Special Collection Service (SCS) τις οποίες στελεχώνουν πράκτορες της NSA, της CIA και άλλων μυστικών υπηρεσιών, δραστηριοποιούνται σε 80 περιοχές ανά τον πλανήτη, οι 19 εκ των οποίων εντοπίζονται στην Ευρώπη.

Πρώτη στην ευρωπαϊκή λίστα εμφανίζεται η Αθήνα, όπου εκτός από τη μονάδα SCS υπάρχει σύμφωνα με το έγγραφο και εξοπλισμός που λειτουργεί εξ αποστάσεως χωρίς να απαιτείται η παρουσία προσωπικού.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι μονάδες έχουν υπερσύγχρονο εξοπλισμό που μπορεί να υποκλέπτει επικοινωνίες κινητών τηλεφώνων, ασύρματων δικτύων και δορυφορικές. Συνήθως τοποθετείται στους υψηλότερους ορόφους ή και στην ταράτσα των πρεσβειών και καλύπτεται με πάνελ ή κατασκευές τύπου Ποτέμκιν για προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν είναι η πρώτη φορά που οι "παράξενοι κλωβοί" στις ταράτσες των αμερικανικών πρεσβειών ανά τον κόσμο απασχολούν δημοσιογράφους και ερευνητές. Το 2006 ο ερευνητής Μάικ Φροστ σε συνέντευξη στην εκπομπή Έρευνα του Παύλου Τσίμα εκτίμησε πως ύποπτες συσκευές παρακολούθησης θα μπορούσαν να υπάρχουν και στον πάνω όροφο του πρώτου κτιρίου της πρεσβείας στην Αθήνα, που είχε την είσοδό του από τη Βασιλίσσης Σοφίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v