Όταν ...σίγησε ο Τόμσεν

Θα ρίξουμε το βάρος μας στην είσπραξη φόρων και εισφορών, τόνισε ο ΥΠΟΙΚ στη συνάντηση με την τρόικα, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο νέων μέτρων. Μαζί στο Eurogroup της 14ης Νοεμβρίου Στουρνάρας και τρόικα. Άγνωστο πότε θα επανέλθουν στην Αθήνα οι δανειστές.

Όταν ...σίγησε ο Τόμσεν

Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πάρει νέα μέτρα με υφεσιακό χαρακτήρα διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας στη συνάντηση της περασμένης Τρίτης με την τρόικα, όπως προκύπτει από σημερινές δηλώσεις κορυφαίου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών που μετείχε στη συγκεκριμένη συνάντηση.

Το ίδιο στέλεχος αποκάλυψε το διάλογο που είχε ο υπουργός Οικονομικών με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, από τον οποίο φαίνεται ότι τουλάχιστον στην πρώτη συνάντηση η τρόικα δεν φάνηκε διατεθειμένη να τεντώσει –από την αρχή τουλάχιστον- το σκοινί της διαπραγμάτευσης.

Όπως διηγείται η συγκεκριμένη πηγή, μετά την ξεκάθαρη θέση του υπουργού Οικονομικών για τα περιθώρια λήψης πρόσθετων μέτρων που θα επιβαρύνουν την ύφεση ο κ. Τόμσεν φέρεται να εκτίμησε πως « όποια μέτρα και αν πάρει η Ελλάδα θα έχουν επίπτωση στην οικονομία , αλλά αυτοί οι κραδασμοί θα απορροφηθούν».

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να πάρει νέα μέτρα και «θα ρίξουμε το βάρος μας στην είσπραξη φόρων και εισφορών» . Σε αυτό το σημείο ο Τόμσεν σίγησε, σύμφωνα πάντα με τη διήγηση του στελέχους που μετείχε στη σύσκεψη.

Ασχέτως των διαλόγων και της τελικής επιβεβαίωσης των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών, το οικονομικό επιτελείο θα κάνει διάλειμμα για ...Eurogroup ,στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Όπως ξεκαθαρίστηκε σήμερα, οι εκπρόσωποι των πιστωτών και ο Γ. Στουρνάρας θα παρευρεθούν στο Eurogroup της 14ης Νοεμβρίου και θα επανέλθουν στη συνέχεια – άγνωστο προς το παρόν αν θα επανέλθουν αμέσως- για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Την Κυριακή το ραντεβού τρόικα-ΥΠΟΙΚ

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο το απόγευμα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, καθώς οι εκπρόσωποι των πιστωτών ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να μελετήσουν τα στοιχεία που παρέλαβαν από το Υπουργείο Εργασίας και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Το νέο ραντεβού έχει οριστεί για τις 10:30 το πρωί της Κυριακής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v