Συνάντηση Σαμαρά με εκπροσώπους της Microsoft

Πρόκειται για συνάντηση που εντάσσεται στον κύκλο των επαφών που έχει ξεκινήσει ο πρωθυπουργός με στελέχη μεγάλων εταιρειών σε μια προσπάθεια αυτές να αυξήσουν την παρουσία τους στη χώρα μας, υλοποιώντας νέες επενδύσεις.

Συνάντηση Σαμαρά με εκπροσώπους της Microsoft

Συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας Microsoft στη χώρα μας είχε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Για το αντικείμενο της συνάντησης δεν υπήρξαν δηλώσεις, ούτε πρόκειται να γίνουν ανακοινώσεις από καμία πλευρά. Εκείνο πάντως που επισημαίνεται είναι ότι πρόκειται για μια συνάντηση που εντάσσεται στον κύκλο των επαφών που εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει ο πρωθυπουργός με στελέχη μεγάλων εταιρειών σε μια προσπάθεια αυτές να αυξήσουν την παρουσία τους στη χώρα μας, υλοποιώντας νέες επενδύσεις.

Εξάλλου προς την κατεύθυνση αυτή ήταν και οι αναφορές που έκανε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στις αρχές της εβδομάδας οπότε και τόνισε ότι η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι από το νέο ΕΣΠΑ θα αυξηθεί στο 8%, από το 4% που είναι τώρα, η χρηματοδότηση των δράσεων έρευνας και καινοτομίας.

Ιδιαίτερη δε αναφορά έκανε στα σχέδια της Nokia να αυξήσει τη δραστηριότητά της στη χώρα μας αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας κατά 150. Ο πρωθυπουργός προσφάτως είχε επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους της ΙBM και της Goοgle.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v