Νέο ραντεβού Στουρνάρα - τρόικας την Τρίτη

Κλειστά τα χαρτιά του κρατά το ΥΠΟΙΚ για το πακέτο μέτρων που ζήτησε η τρόικα και για το δημοσιονομικό κενό. Μετά το νέο ραντεβού της Τρίτης, αναχωρούν για το Eurogroup. Άνγωστο πότε θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση.

Νέο ραντεβού Στουρνάρα - τρόικας την Τρίτη

Νέα συνάντηση την επόμενη Τρίτη θα έχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τους εκπροσώπους των δανειστών. 

Στο σημερινό ραντεβού, εξετάσθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του δημοσιονομικού κενού. Ωστόσο, το ΥΠΟΙΚ τηρεί «σιγή ασυρμάτου» αναφορικά με το πακέτο μέτρων που ζήτησε η τρόικα.

Μετά το ραντεβού της Τρίτης, Γιάννης Στουρνάρας και τρόικα θα αναχωρήσουν για το Eurogroup της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου, ενώ παραμένει άγνωστο το πότε θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών. 

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε με δηλώσεις του αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα για το 2014, έστω και μετά από επίμονες διαπραγματεύσεις. Όπως είπε, η αισιοδοξία του εδράζεται στη μέχρι τώρα πορεία των μακροοικονομικών στόχων αλλά και των εσόδων, καθώς επίσης και στις παρεμβάσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στο θέμα των ασφαλιστικών ταμείων.

Στην προηγούμενη συνάντηση με την τρόικα, εντός της εβδομάδας, ο ΥΠΟΙΚ επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να πάρει νέα μέτρα και «θα ρίξουμε το βάρος μας στην είσπραξη φόρων και εισφορών».

Βέβαια η τρόικα αξιώνει μέτρα και μάλιστα.. πολλά, δεδομένου ότι δεν πείθεται από το ελληνικό επιχείρημα ότι θα παταχθεί η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή. Παράλληλα στο τραπέζι έχει θέσει και μια σειρά «καυτά» θέματα (απολύσεις, πλειστηριασμοί, εμπορικές μισθώσεις).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v