Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Αθήνα η ετήσια συνάντηση της ΟΣΚ

Αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της συνεχούς επαφής και συνεργασίας τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τι περιλαμβάνει η ατζέντα.

Στην Αθήνα η ετήσια συνάντηση της ΟΣΚ

Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ο.Κ.Ε.) της Ελλάδος θα φιλοξενήσει την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, την ετήσια συνάντηση των Προέδρων και των Γενικών Γραμματέων των Οικονομικών και Κοινωνικών Συμβουλίων (Ο.Κ.Σ.) των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ε.Ο.Κ.Ε.).

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην έναρξη της συνάντησης το μεσημέρι της Πέμπτης και ώρα 14:00, στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης, θα παρευρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Ελλάδος κ. Χρήστος Πολυζωγόπουλος. Στις εργασίες της δεύτερης μέρας της συνάντησης θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό, επίσης, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλειος Κεγκέρογλου.

Η ετήσια συνάντηση των Προέδρων και των Γενικών Γραμματέων των Ο.Κ.Σ. αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της συνεχούς επαφής και συνεργασίας τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η δε συνάντηση στην Αθήνα αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω της δημοσιονομικής κρίσης στην Ευρώπη και στο ρόλο που διαδραματίζει ή καλείται να διαδραματίσει η κοινωνία των πολιτών.

Στη συνάντηση στην Αθήνα θα συμμετάσχουν Πρόεδροι, Γενικοί Γραμματείς και υψηλόβαθμα στελέχη από δεκαεπτά (17) κράτη-μέλη της Ε.Ε. και συγκεκριμένα από τα Ο.Κ.Σ. Αυστρίας, Βελγίου, Βουλγαρίας, Γαλλίας, Ελλάδας, Ιρλανδίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Κροατίας, Λιθουανίας, Λουξεμβούργου, Μάλτας, Ολλανδίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας, Σλοβακίας και Τσεχίας.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν, επίσης, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ.Ε. κ. Henri Malosse, ο Πρόεδρος της Ομάδας ΙΙ (Εργαζόμενοι) της Ε.Ο.Κ.Ε. κ. Γεώργιος Ντάσης, ο Γενικός Γραμματέας της κ. Νικόλαος Αλεξόπουλος, καθώς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της, καθώς και οι κκ. Paul Windey, Πρόεδρος του Ο.Κ.Σ. Βελγίου, Jean-Paul Delevoye, Πρόεδρος του Ο.Κ.Σ. Γαλλίας, Antonio Marzano, Πρόεδρος της Ο.Κ.Σ. Ιταλίας και John Bencini, Πρόεδρος του Ο.Κ.Σ. Μάλτας.

Την πρώτη μέρα της συνάντησης θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ε.Ε.

Τη δεύτερη μέρα της συνάντησης θα παρουσιαστεί το θέμα «Η ανεργία των νέων και πολιτικές για την αντιμετώπισή της» και όλες οι συμμετέχουσες Ο.Κ.Ε. θα καταθέσουν τις εθνικές τους εμπειρίες και προτάσεις για το ζήτημα αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v