Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναγερμός σε ΠΙΣ για επείγουσες αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ

Για αιφνιδιαστική περέμβαση στον ΕΟΠΥΥ μέσα στο Σαββατοκύριακο, κάνει λόγο η διοίκηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), καλώντας τα μέλη του και τον λαό σε επαγρύπνηση!

Συναγερμός σε ΠΙΣ για επείγουσες αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ

'Συναγερμό' σήμαναν στο διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) οι πληροφορίες περί αιφνιδιαστικών αποφάσεων για τον ΕΟΠΥΥ, μέσα στο Σαββατοκύριακο!

Όπως μεταδίδει το iatronet, το προεδρείο του ΠΙΣ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό και την ιατρική επιστημονική κοινότητα την αιφνιδιαστική συνεδρίαση της επιτροπής για τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ.

Καλεί τον υπουργό Υγείας να μην προχωρήσει σε καμία σχετική κίνηση μέσα στο Σαββατοκύριακο και χωρίς να θέσει τις αποφάσεις της συνεδρίασης σε δημόσιο διάλογο.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο υπουργός Υγείας ανοίγει πόλεμο με το σύνολο των ιατρών της χώρας, αλλά και τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, αναφέρει ο ΠΙΣ.

Συνεδρίαση

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προγραμματίστηκε για το βράδυ της Παρασκευής συνεδρίαση στον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για το μέλλον του Οργανισμού.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε την Τετάρτη ότι τις ερχόμενες εβδομάδες θα υπάρξει αξιολόγηση του ιατρικού δυναμικού του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να αποφασιστεί πόσοι θα μείνουν και πόσοι θα φύγουν.

Εκτιμάται ότι περίπου 1.400 γιατροί του Οργανισμού οι οποίοι έχουν χειρουργικές ειδικότητες θα βρεθούν εκτός ΕΟΠΥΥ και τη θέση τους θα πάρουν ισάριθμοι συνάδελφοί τους με ειδικότητες συμβατές με την πρωτοβάθμια, όπως παθολόγοι και παιδίατροι.

Τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, διακινούνται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να προχωρήσει άμεσα στις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και να έχει κλείσει το θέμα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v