ΠΟΕΜ: Να στηριχθεί η απασχόληση στην Αλουμίνιον

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να στηρίξει τον κλάδο αλουμινίου απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου. Δεν μπορεί να ανατρέπονται έτσι απλά οι αποφάσεις της διαιτησίας, τονίζει για Αλουμίνιον.

ΠΟΕΜ: Να στηριχθεί η απασχόληση στην Αλουμίνιον

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την έλλειψη στήριξης των ενεργοβόρων βιομηχανιών αλλά και για τις κινήσεις της ΔΕΗ μετά την απόφαση της διαιτησίας για την Αλουμίνιον, επιρρίπτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου. 

Σε ανακοίνωσή της, τονίζει: "Το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, μέλος της Ομοσπονδίας μας, μας ενημέρωσε για τον κίνδυνο που έχει προκύψει διακοπής οριστικά της παραγωγικής δραστηριότητας της επιχείρησης με απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες στους 1600 εργαζόμενους του εργοστασίου, τους δορυφορικά απασχολούμενους καθώς και στην τοπική και εθνική οικονομία.

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα υπήρξε σοβαρή διαφορά στο κόστος της ενέργειας μεταξύ της ΔΕΗ και της επιχείρησης Αλουμινίου.

Για την επίλυση της διαφοράς ορίστηκαν από τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη διαιτητές, καθώς και ένας επιδιαιτητής από την ΡΑΕ, όλοι κοινής αποδοχής.

Τα δύο μέρη (επιχείρηση – ΔΕΗ) δεσμεύθηκαν ότι θα αποδεχθούν την απόφαση της διαιτησίας. Και ενώ συμφώνησαν εγγράφως στην διαδικασία, όρισαν διαιτητές, η διαιτητική απόφαση που εκδόθηκε δεν είναι αποδεκτή από τη ΔΕΗ η οποία απειλεί από 18/11/2013 να διακόψει την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Η Διοίκηση της ΠΟΕΜ αλλά και κάθε σοβαρά σκεπτόμενος ΄Ελληνας πολίτης, δεν μπορεί να διανοηθεί ότι έτσι απλά ανατρέπονται αποφάσεις, καταστρέφονται κοινωνίες, εξαθλιώνονται οικογένειες.

Εκτιμούμε ότι τεράστιες ευθύνες έχουν οι κυβερνήσεις της χώρας, οι οποίες δεν έχουν λάβει έως τώρα κανένα αντίστοιχο ευρωπαϊκών χωρών μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων έντασης ενέργειας.

Οι συμβάσεις διακοψιμότητας και η μείωση της τιμής του φυσικού αερίου που ισχύουν σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες παρέχοντας χαμηλές τιμές της ενέργειας, ακύρωσαν την παρουσία και εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες καταρρέουν.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να στηρίξουν την απασχόληση στο Αλουμίνιο της Ελλάδας.

Να πάρουν οριστικές αποφάσεις επίλυσης του ενεργειακού προβλήματος στις επιχειρήσεις έντασης ενέργειας τώρα.

Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε άλλη διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης. Αλουμίνιο, Χαλυβουργία και Ναυπηγεία είναι η Βαριά Βιομηχανία της χώρας μας".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v