Δεν έχουμε εκκρεμότητα στα προαπαιτούμενα

Την εκτίμηση ότι έκλεισαν τα θέματα της αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου εξέφρασε στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Δεν έχουμε εκκρεμότητα στα προαπαιτούμενα

Oλοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα για την τρέχουσα περίοδο αξιολόγησης, καθώς έχουν υλοποιηθεί το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας, η αξιολόγηση δομών και τα σχέδια στελέχωσης για 400.000 υπαλλήλους και έχουν απολυθεί 2.000 υπάλληλοι, με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στο υπουργείο προσμετρούν και τους 500 υπαλλήλους που αποχώρησαν λόγω προβλημάτων υγείας και 230 υπαλλήλους που απολύθηκαν εξαιτίας πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Οι 4.000 απολύσεις που έχει δεσμευτεί η Αθήνα να κάνει μέχρι το τέλος του χρόνου θα προχωρήσουν και θα προμετρηθούν οι όποιες απολύσεις από τα ΕΑΣ.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τέθηκαν τα ζητήματα που είχε θέσει στην προηγούμενη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης, όπως είναι η παράταση για το επόμενο κύμα της διαθεσιμότητας, που φαίνεται πως δίνεται.

Το επόμενο μέτωπο είναι η συμπλήρωση 11.000 απολύσεων το 2014. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος είναι πλέον ανοικτό το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο σε μικρούς κρατικούς οργανισμούς και ΝΠΙΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους πρώτους υποψήφιους για "λουκέτο" είναι το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, κάτι που έχει προαναγγείλει από το Σεπτέμβριο ο αρμόδιος υπουργός Μ. Χρυσοχοϊδης ενώ έχει "ξηλώσει" και το Δ.Σ.  λόγω των κρουσμάτων κακοδιαχείρισης που είχαν αποτυπωθεί και σε σχετικό πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v