Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έλεγχοι σε ιατρεία, επιχειρήσεις, κέντρα διασκέδασης

Σε δύο κέντρα διασκέδασης, βρέθηκαν συνολικά (21) άτομα να εργάζονται χωρίς την προβλεπόμενη ασφαλιστική κάλυψη. Επιπλέον, άλλο κέντρο διασκέδασης, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

Έλεγχοι σε ιατρεία, επιχειρήσεις, κέντρα διασκέδασης
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι, που σχετίζονται με τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, σε ιατρεία, επιχειρήσεις και κέντρα διασκέδασης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, το διάστημα των προηγούμενων ημερών, κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν πλήθος ελέγχων σε διάφορες περιοχές, όπως στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Νέα Σμύρνη, το Μαρούσι, τη Μεταμόρφωση, το Παλαιό Φάληρο, τις Αχαρνές και τη Νίκαια.

Στο πλαίσιο των ελέγχων προέκυψαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα:

Κέντρα διασκέδασης-επιχειρήσεις

- Σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, προέκυψε ανακριβής έκδοση ενενήντα εννέα (99) Αποδείξεων Λιανικών Συναλλαγών για την είσοδο ισάριθμων πελατών στο κατάστημα, οι οποίοι ενώ κατέβαλαν το ποσό των 10 ευρώ ο καθένας, έλαβαν απόδειξη αξίας 3 ευρώ, μη έκδοση αποδείξεων για πώληση λουλουδιών συνολικής αξίας 1.104 ευρώ, καθώς επίσης στέρηση αδείας λειτουργίας του καταστήματος και μη επίδειξη χειρόγραφων τηρούμενων φορολογικών στοιχείων (μπλοκ) της επιχείρησης. Σε αυτήν την περίπτωση συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος (46χρονος ημεδαπός), ο οποίος με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Παράλληλα αναζητείται για να συλληφθεί η ιδιοκτήτρια του κέντρου διασκέδασης (67χρονη ημεδαπή).

- Σε κέντρο διασκέδασης στη Νέα Σμύρνη, δεν επεδείχθη το Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.), δεν επεδείχθη ο Πίνακας Προσωπικού, καθώς επίσης βρέθηκαν να απασχολούνται έντεκα (11) άτομα χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

- Σε κέντρο διασκέδασης στη Μεταμόρφωση, προέκυψε ότι εργάζονταν δέκα (10) άτομα χωρίς να είναι καταχωρημένοι στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.). ενώ δεν ήταν αναρτημένος και δεν επεδείχθη ο Πίνακας Προσωπικού.

Ιατρεία

- Σε ιατρείο μαιευτήρα – χειρουργού γυναικολόγου στις Αχαρνές, διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) και συγκεκριμένα μη καταχώρηση μίας ασθενούς στο πρόσθετο Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών για την οποία ωστόσο είχε εκδοθεί φορολογικό στοιχείο και μη εμπρόθεσμη ενημέρωση του Βιβλίου Εσόδων – Εξόδων για τους μήνες Ιανουάριο έως και Σεπτέμβριο του έτους 2013.

- Σε οδοντιατρείο στον Πειραιά, διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) και συγκεκριμένα μη εμπρόθεσμη ενημέρωση του Βιβλίου Εσόδων – Εξόδων για τους μήνες Μάιο έως και Σεπτέμβριο του έτους 2013. Επιπροσθέτως, διαπιστώθηκε ότι απασχολούταν ένας εργαζόμενος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, ενώ δεν επεδείχθη το Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού.

Στις περιπτώσεις που σχηματίστηκαν δικογραφίες, αυτές υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ ΕΤΑΜ και Σ.ΕΠ.Ε. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v