Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να συνεργαστούν με την τρόικα για να ολοκληρωθεί το συντομότερο η τρέχουσα αξιολόγηση, σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup.
Είναι πολύ σημαντικό να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της η ελληνική κυβέρνηση, συνέχισε.
Ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν είπε ότι ενημερώθηκε από την τρόικα για την πορεία των διαπραγματεύσεων, σημείωσε ότι υπάρχει πρόοδος, αλλά και συγκεκριμένες εκκρεμότητες που πρέπει να λυθούν για να υπάρξει συμφωνία.
Επανέλαβε ότι η τρόικα θα επιστρέψει στις αρχές Δεκεμβρίου στην Αθήνα για να συνεχιστούν οι συζητήσεις.
Εξήρε δε τις προσπάθειες της Αθήνας, τόσο στο μέτωπο της δημοσιονομικής σύγκλισης, όσο και σε αυτό των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ τόνισε ότι αναμένεται επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014.