Πιέζουν οι τράπεζες για αλλαγές στα warrants

Ταχύτερη απόσυρση των warrants θέλουν οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες βρίσκονται σε συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές. Απαραίτητη η έγκριση της τρόικας. Δεν έχει βρεθεί ακόμα οριστική φόρμουλα.

Πιέζουν οι τράπεζες για αλλαγές στα warrants

Σε συζητήσεις με τις ελληνικές ρυθμιστικές αρχές για ταχύτερη απόσυρση των warrants βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, χωρίς ωστόσο να έχει οριστικοποιηθεί προς το παρόν μια φόρμουλα για την λύση του ζητήματος. 

"Οι αρχές (σ.σ. ΤΧΣ) αναγνωρίζουν πως υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ μιας ταχύτερης απόσυρσης των warrants" δήλωσε ανώτατο τραπεζικό στέλεχος στο Reuters. 

Ωστόσο οποιαδήποτε αλλαγή στα warrants θα έπρεπε να εγκριθεί από την τρόικα των διεθνών δανειστών.

Τραπεζικό στέλεχος που γνωρίζει την θέση του ΤΧΣ ανέφερε ότι οι προτάσεις προέρχονται κυρίως από επενδυτικές τράπεζες.

"H πρόταση αυτή έγινε ξαφνικά, δεν είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί με το υπάρχον πλαίσιο", σημείωσε σχετικά με την συμφωνία που έγινε κατά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

"Η ιδέα είναι πως το ΤΧΣ μπορεί να καταθέσει προσφορά για την επαναγορά των warrants, προσφέροντας στους κατόχους τους μετοχές, ρευστό ή νέα warrants που θα έχουν μεγαλύτερη ωρίμανση ή τιμή εξάσκησης" πρόσθεσε.

"Υπάρχει μια πλειάδα δομών που θα μπορούσαν να εξεταστούν για τα νέα warrants, αλλά είναι ακόμα σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο. Η προσοχή μας δεν βρίσκεται εκεί αυτή την στιγμή", επισήμανε.

Εκπρόσωπος της Εθνικής δήλωσε πως η τράπεζα δεν συμμετέχει σε οποιαδήποτε επίσημη διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωση των warrants. Όπως τόνισε, σε περίπτωση που οι αρχές έδιναν το πράσινο φως για αλλαγές στα warrants, "θα τηρούνταν η αρχή της ίσης μεταχείρισης των ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών".

Προς το παρόν, οι κάτοχοι των warrants των ελληνικών τραπεζών παραμένουν επιφυλακτικοί. "Είναι ξεκάθαρο ότι αυτήν την στιγμή οι συζητήσεις είναι καθαρά θεωρητικές, δεδομένου ότι η αύξηση κεφαλαίου της Eurobank θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Q1" υποστήριξε ο Αχιλλέας Ρίσβας, CEO της Dromeus Capital. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v