Μητσοτάκης: Τα συνήθη υποζύγια υπερφορολογούνται

«Η κυβέρνηση πρέπει να έχει ορίζοντα τετραετίας. Δεν θα πέσει. Αν είναι να πέσει, προτιμώ να πέσει μαχόμενη», υποστήριξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης K. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Τα συνήθη υποζύγια υπερφορολογούνται

«Αυτοί που πληρώνουν φόρους συστηματικά στην Ελλάδα, τα συνήθη υποζύγια, είναι υπερφορολογημένοι. Η προσπάθεια που γίνεται συστηματικά από όλες τις κυβερνήσεις να περιοριστεί η φοροδιαφυγή και να γίνει πιο δίκαιη κατανομή των βαρών δεν έχει πετύχει στον βαθμό που θα έπρεπε», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

O υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι «η πρώτη κατοικία όσων δεν μπορούν να πληρώσουν θα προστατευθεί. Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στον νόμο ώστε εκείνοι που μπορούν να πληρώσουν και δεν το κάνουν να μην προστατεύονται». Μιλώντας για την κυβέρνηση τόνισε ότι «πρέπει να έχει ορίζοντα τετραετίας. Η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Αν είναι να πέσει, προτιμώ να πέσει μαχόμενη».

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο υπουργός επανέλαβε ότι «στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δεν έχουμε εκκρεμότητες αυτήν τη στιγμή. Στα τέλη Ιουνίου ήμασταν ασυνεπείς ως προς τη συμφωνία να θέσουμε 12.500 υπαλλήλους σε κινητικότητα. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε και εκπληρώσαμε τη συγκεκριμένη υποχρέωση». Πρόσθεσε ότι «για το δεύτερο κύμα κινητικότητας έχουμε πάρει μια άτυπη παράταση 2 - 3 μηνών».

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο