O' Κόνορ: Η ΕΕ θέλει προστασία μόνο των αδύναμων

Η Κομισιόν θέλει να επικεντρωθεί η νομοθεσία αποκλειστικά σε εκείνες τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν πραγματικό πρόβλημα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν απαντώντας για το θέμα των πλειστηριασμών.

O Κόνορ: Η ΕΕ θέλει προστασία μόνο των αδύναμων

Δεν είναι θέση της Κομισιόν ότι οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού πρέπει να πεταχτούν στον δρόμο, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Σάιμον Ο’ Κόνορ, μιλώντας κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες.

«Δεν είπαμε ότι θέλουμε να πετάξουμε τον κόσμο στον δρόμο», αντιθέτως η Κομισιόν θέλει να επικεντρωθεί η νομοθεσία αποκλειστικά σε εκείνες τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν πραγματικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον Σάιμον Ο’ Κόνορ, σήμερα επικρατεί μια κατάσταση γενικής κατάχρησης του μορατόριουμ πλειστηριασμών. Ως εκ τούτου, οι τράπεζες δεν μπορούν να σταθεροποιήσουν τη θέση τους, να ανακάμψουν και κατά συνέπεια να δανείσουν την πραγματική οικονομία, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει σε ρυθμούς βιώσιμης ανάπτυξης.

Επεσήμανε, επίσης, ότι η Κομισιόν βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τις ελληνικές αρχές ώστε να επικεντρωθεί η προστασία του νόμου μόνο στις ομάδες που έχουν πραγματική ανάγκη.

Πηγή: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v