Ελληνικές εταιρίες σε διεθνή έκθεση δομικών υλικών

Οι 50 συμμετέχουσες επιχειρήσεις παρουσίασαν προϊόντα μαρμάρου, ξυλείας και υαλουργίας, μεταλλικές κατασκευές. Η ελληνική συμμετοχή, 6η μεγαλύτερη στον κόσμο, ήταν αναβαθμισμένη σε σχέση με προηγούμενες.

Ελληνικές εταιρίες σε διεθνή έκθεση δομικών υλικών

Η σπουδαιότερη έκθεση δομικών υλικών και υπηρεσιών της Μέσης Ανατολής, «The Big 5 Show Dubai» πραγματοποιήθηκε για 34η χρονιά στο Ντουμπάι των Η.Α.Ε. από 25-28 Νοεμβρίου 2013, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου.

Η έκθεση που διοργανώθηκε από την αγγλική εταιρία DMG, αποτέλεσε πόλο έλξης για περισσότερους από 62.000 αγοραστές, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα περίπτερα τοπικών επιχειρήσεων, επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, στην Ασία, αλλά και περίπτερα αποστολών από σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Ελλάδα.

Στην έκθεση που εγκαινιάστηκε από τον Αναπληρωτή Ηγεμόνα του Ντουμπάι, Sheik Maktoum bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, παραβρέθηκαν o κος Διονύσης Ζώης,Πρέσβης της Ελλάδας στα Η.Α.Ε, ο κος Μιχάλης Βρεττάκης Σύμβουλος Α' ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Dubai, και η κα Ουρανία Τσικνάκη Γραμματέας ΟΕΥ Γ', οι οποίοι ξεναγήθηκαν στα Ελληνικά περίπτερα από τον Πρόεδρο Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΕ κο Αλκιβιάδη Καλαμπόκη, τον Γενικό Διευθυντή του ΟΠΕ κο Μένο Αγγελάκη και την Διοργανώτρια της έκθεσης κα Βιβή Καλαμάρα .
Το ελληνικό περίπτερο που οργάνωσε για 12η χρονιά ο ΟΠΕ, κάλυψε συνολικά έκταση 1.200 τ.μ. στα Hall 3,7,8, Rashid Hall, Zabeel Hall, Main Concourse, PMV και ΜΕC της έκθεσης.

Οι 50 συμμετέχουσες επιχειρήσεις παρουσίασαν προϊόντα μαρμάρου, ξυλείας και υαλουργίας, μεταλλικές κατασκευές, μονωτικά υλικά, ηλιακά συστήματα, εντοιχιζόμενες κουζίνες, συστήματα διαχείρισης νερού, θωρακισμένες πόρτες, προϊόντα αλουμινίου, χρώματα, είδη κιγκαλερίας , συστήματα ήχου κ.λ.π. Μεγάλο μέρος των ελληνικών επιχειρήσεων που έλαβαν μέρος έχουν ήδη προχωρήσει στη σύναψη εμπορικών συμφωνιών με αγοραστές της έκθεσης, ενώ άλλες βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Η ελληνική συμμετοχή, 6η μεγαλύτερη στον κόσμο, ήταν αναβαθμισμένη σε σχέση με προηγούμενες. Το λειτουργικό και μοντέρνα σχεδιασμένο ελληνικό περίπτερο με το branding GR BUILDING που έχει σχεδιάσει ο ΟΠΕ ειδικά για τον κατασκευαστικό κλάδο, έτυχε θετικότατων σχολίων από τους ξένους επισκέπτες.

Η οργάνωση του περιπτέρου από τον ΟΠΕ έλαβε θετικότατη αξιολόγηση από τους Έλληνες εκθέτες, οι οποίοι σε ποσοστό 80% εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν και στην επόμενη διοργάνωση, κάποιοι μάλιστα με ακόμα μεγαλύτερα περίπτερα από τα φετινά, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Παράλληλα, η ελληνική παρουσία ήταν εντονότερη από κάθε άλλη φορά, με banners και ευδιάκριτη σήμανση στον κεντρικό διάδρομο και την είσοδο του εκθεσιακού κέντρου. Παράλληλα, στο ελληνικό περίπτερο λειτουργούσε χώρος υποδοχής των επισκεπτών και εκθετών, αλλά και ειδικός χώρος για την πραγματοποίηση επαφών με ξένους αγοραστές, οι οποίοι μπορούσαν να ενημερωθούν για το σύνολο της ελληνικής συμμετοχής μέσα από ένα καλαίσθητα σχεδιασμένο κατάλογο των Ελλήνων εκθετών με χρηστικές πληροφορίες.

Η διοργανώτρια εταιρεία Daily Mail Group στην δεξίωση που έδωσε προς τιμήν των συμμετεχουσών χωρών και επιχειρήσεων, τίμησε ιδιαίτερα την Ελλάδα ως τη χώρα με τους υψηλότερους ρυθμούς αύξησης στη συμμετοχή της διοργάνωσης.

Τέλος, αξίζει να γίνει αναφορά σε δύο Ελληνικές συμμετέχουσες με τον ΟΠΕ εταιρίες, την "Μich. Vakirtzis & Co- Glazetech", η οποία βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στον διαγωνιστικό θεσμό της έκθεσης "GAIA AWARDS" στην κατηγορία Windows, Doors & Gladding και την "Thermic Ltd", η οποία ήταν μέσα στους φιναλίστ στην κατηγορία «Water Technology».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v