Μεγάλη... Τετάρτη για ΕΟΠΥΥ

Η Τετάρτη, 'μητέρα' των μελλοντικών εξελίξεων για τον ΕΟΠΥΥ...Στη Βουλή οι γιατροί. Στον υπουργό η αξιολόγηση του Οργανισμού.

Μεγάλη... Τετάρτη για ΕΟΠΥΥ

Τεράστια σημασία για το μέλλον των κινητοποιήσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, αποκτά η Τετάρτη, όπως μεταδίδει το iatronet.gr.

Τη συγκεκριμένη μέρα θα συμβούν δύο κρίσιμα γεγονότα:

Το πρώτο είναι ότι θα παραδοθεί στον υπουργό Υγείας η αξιολόγηση προσωπικού και δομών του ΕΟΠΥΥ, από την επιτροπή που έχει συγκροτηθεί γι' αυτόν τον λόγο.

Το δεύτερο είναι ότι οι γιατροί θα βρεθούν ενώπιοι ενωπίοις με τον υπουργό Υγείας στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία συνεδριάζει με θέμα τον ΕΟΠΥΥ.

Θυμίζουμε ότι οι γιατροί αρνούνται κάθε επαφή με τον κ. Γεωργιάδη, καταγγέλλοντας ότι οι προσκλήσεις που απευθύνει για διάλογο είναι προσχηματικές.

Απεργία

Τυπικά, οι σύλλογοι ιατρών ΕΟΠΥΥ της χώρας εισηγήθηκαν τη Δευτέρα στην Ομοσπονδία του κλάδου συνέχιση των κινητοποιήσεων και μετά τις 13 Δεκεμβρίου.

Η εισήγηση αναμένεται να επικυρωθεί την Τρίτη, με απόφαση της Ομοσπονδίας.
Μπορεί, όμως, άνετα να ανατραπεί, εφόσον οι γιατροί θεωρήσουν επαρκείς τις εξηγήσεις και τις προτάσεις που θα τους απευθύνει ο υπουργός Υγείας την Τετάρτη στη Βουλή.

Το προεδρείο του συλλόγου των γιατρών ΕΟΠΥΥ Αττικής ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι 'ο διάλογος με τον υπουργό Υγείας θα γίνει, εφόσον κληθούμε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και τις απόψεις μας από μηδενική βάση και όχι στη βάση της καταστροφολογίας και των απολύσεων. Ζητάμε, όχι μόνο να μην κλείσουν οι Μονάδες Υγείας αλλά και την αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας'.

ΚΕΠΑ

Για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), οι γιατροί καλούν την κυβέρνηση να αποφασίσει την εξάμηνη παράταση των επιδομάτων και των αναπηρικών συντάξεων, όπως ορίζει ο Νόμος και να μη μεταθέτει τις τεράστιες πολιτικές της ευθύνες στους γιατρούς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v