ΤΧΣ: Αλλαγή φρουράς στα ΔΣ των τραπεζών

Αντικαθίστανται οι εκπρόσωποι του ΤΧΣ στα διοικητικά συμβούλια των Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και Εθνικής και τοποθετούνται μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του Ταμείου. Στόχος η εξάλειψη δυσλειτουργιών. Ποιος αναλαμβάνει πού. Η ανακοίνωση.

ΤΧΣ: Αλλαγή φρουράς στα ΔΣ των τραπεζών
Στην αλλαγή των εκπροσώπων του στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών όπου είναι μέτοχος προχωρά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του χαρτοφυλακίου συμμετοχών του Ταμείου.  

Κύκλοι του Ταμείου επιβεβαιώνουν ότι ελήφθη απόφαση να αντικατασταθούν οι εκπρόσωποι στα Δ.Σ. της Alpha Bank, της Eurobank, της Εθνικής και της Πειραιώς με μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του ΤΧΣ.

Ειδικότερα, η Αναστασία Σακελλαρίου, διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ, θα συμμετάσχει στο Δ.Σ. της Πειραιώς, ο Γιώργος Κουτσός, αναπληρωτής διευθύνων στο Δ.Σ. της Eurobank, ο Γιώργος Γάγαλης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, στο Δ.Σ. της Εθνικής και ο Γιάννης Κυριακόπουλος, οικονομικός διευθυντής του Ταμείου, στο Δ.Σ. της Alpha.

Οι αντικαταστάσεις θα ξεκινήσουν σύντομα και θα επικυρωθούν από τις επόμενες συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων των τεσσάρων τραπεζών που εκτιμάται ότι θα διενεργηθούν ως το τέλος του μήνα.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής δεν θα λαμβάνουν πρόσθετη αμοιβή για τη συμμετοχή τους στα Δ.Σ. των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ενώ δεν εμπλέκονται στις αντικαταστάσεις μέλη του γενικού συμβουλίου.

Η ανακοίνωση του ΤΧΣ

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), αποφάσισε την αντικατάσταση των εκπροσώπων του στα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και τον Οικονομικό Διευθυντή του ΤΧΣ.

Η αντικατάσταση γίνεται στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης της άμεσης επικοινωνίας και συνεργασίας με τις Διοικήσεις των Τραπεζών και με γνώμονα την αποτελεσματική διαχείριση των θεμάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του ΤΧΣ, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.

Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω ορισθέντα πρόσωπα δεν θα λαμβάνουν επιπρόσθετη αμοιβή από το ΤΧΣ ή τις τράπεζες για τη συμμετοχή τους στα Διοικητικά Συμβούλια και τις επιτροπές των τραπεζών. Η απόφαση αντικατάστασης θα υλοποιηθεί κατά την προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου εκάστης τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v