Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

E-mail «βόμβα» από τους δανειστές

Είναι η πρώτη φορά που το ενδεχόμενο «φραγής» στις νέες συντάξεις μπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων από την πλευρά των δανειστών. Για σενάριο επιστημονικής φαντασίας έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας.

E-mail «βόμβα» από τους δανειστές

Ακραίο σενάριο, που φτάνει μέχρι την επιβολή απαγόρευσης στην έκδοση νέων συνταξιοδοτικών αποφάσεων την επόμενη χρονιά, επεξεργάζεται η τρόικα!

Το ενδεχόμενο αυτό, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», τέθηκε ξεκάθαρα και υπό τη μορφή διευκρινιστικών ερωτήσεων σε ένα από τα e-mails που ανταλλάσσουν σε καθημερινή βάση οι εκπρόσωποι της τρόικας (τεχνικά κλιμάκια) με στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, στο πλαίσιο της επικαιροποίησης των μέτρων που θα περιλαμβάνει το «νέο» Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2014-2017.

Σε ένα από αυτά τα e-mails, και σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.», οι τεχνικές ομάδες της τρόικας ζήτησαν να πληροφορηθούν για το ύψος στο οποίο θα διαμορφώνονταν οι πληρωμές συντάξεων για το 2014-2017, με την πρόβλεψη να μην υπολογιστεί στις δαπάνες αυτές καμία καινούρια σύνταξη για την επόμενη χρονιά! Είναι η πρώτη φορά που το ενδεχόμενο «φραγής» στις νέες συντάξεις μπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων από την πλευρά των δανειστών στην περίπτωση που δεν ανακοπεί η αθρόα έξοδος ασφαλίσεων προς τη συνταξιοδότηση.

Η απάντηση που δόθηκε στα στελέχη της τρόικας ήταν ότι στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο παγώσει η πληρωμή νέων συντάξεων το 2014 τότε τα ποσά που θα χρειαστούν τα Ταμεία για την επόμενη χρονιά θα είναι αυτά που θα καταβάλουν σε όσους είναι ήδη συνταξιούχοι και πληρώνονται στις 20 - 23 Δεκεμβρίου 2013!

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας, λέει ο Βρούτσης

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας χαρακτήρισε από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τα περί μη καταβολής συντάξεων, που φέρνει για πολλοστή φορά στην επικαιρότητα ημερήσια εφημερίδα, όπως είπε, αναφερόμενος προφανώς σε πρωτοσέλιδο που αποκαλύπτει αίτημα μέσω e-mail των δανειστών να μάθουν από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών το ποσό που θα γλύτωναν τα Ταμεία αν για μία χρονιά πάγωνε η έκδοση συντάξεων.

«Όχι μόνο το διαψεύδω, αλλά πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας», είπε, σημειώνοντας ότι όπως για πολλαπλή φορά τίθεται θέμα καταβολής συντάξεων, για πολλαπλή φορά και εκείνος θυμίζει ότι τώρα οι συντάξεις καταβάλλονται ακόμα νωρίτερα, ενώ επέρχεται νοικοκύρεμα στο όλο σύστημα.

Διαβεβαίωσε δε, ότι το 2014 θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά, όπως ακριβώς και το 2013.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v