Μπαράζ τα ραντεβού ΥΠΟΙΚ - τρόικας

Παραμένει ο φετινός στόχος για έσοδα 1,3 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις. Αναμένονται συναντήσεις με τους δανειστές και το σαββατοκύριακο.

Μπαράζ τα ραντεβού ΥΠΟΙΚ - τρόικας

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων εξετάστηκε στη σημερινή συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και σύμφωνα με πληροφορίες, η εκκρεμότητα αυτή έφυγε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Όπως είπε μετά τη συνάντηση κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου η συζήτηση αφορούσε σε «θεσμικά θέματα και το πώς το κράτος θα διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις». Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι παραμένει ο φετινός στόχος για έσοδα 1,3 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να υπάρξουν και νέες συναντήσεις με την τρόικα, καθώς οι επικεφαλής πιθανότατα θα αναχωρήσουν στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Στο οικονομικό επιτελείο υπάρχει σχετική αισιοδοξία ότι θα υπάρξει εντός των ημερών συμφωνία για τα ΕΑΣ και το θέμα των πλειστηριασμών, ανοίγοντας το δρόμο για τη δόση του 1 δισ. ευρώ.

Γ. Στουρνάρας: Προτεραιότητα η λύση στο θέμα των προαπαιτούμενων

Σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα με στόχο να γεφυρωθούν οι διαφορές, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως, προτεραιότητα τώρα της κυβέρνησης είναι να δοθεί λύση στα θέματα των προαπαιτούμενων, ενώ, όπως είπε, το θέμα των πλειστηριασμών θα εξεταστεί διεξοδικά την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι, κατά τη δήλωση ανώτατου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα θα αναχωρήσει από την Αθήνα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Χθες, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επανέλθουν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, αφού, όπως είπε, η κυβέρνηση «καταγράψει περαιτέρω πρόοδο».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v