Νέο ραντεβού Στουρνάρα τρόικας την Κυριακή

Στο ραντεβού του Σαββάτου οι δυο πλευρές επικεντρώθηκαν στα θέματα που πρέπει να διευθετηθούν άμεσα, όπως τα ΕΑΣ (προαπαιτούμενο για τη δόση) και ο ΦΠΑ στην εστίαση.

Νέο ραντεβού Στουρνάρα τρόικας την Κυριακή

Νέο ραντεβού θα έχουν το απόγευμα της Κυριακής στις 18:00 Στουρνάρας-τρόικα με αποκλειστικό θέμα τα ΕΑΣ, τα οποία αποτελούν και το τελευταίο εμπόδιο για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ, η οποία η κυβέρνηση ελπίζει ότι μπορεί να γίνει την προσεχή εβδομάδα και πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Στο ραντεβού του Σαββάτου οι δυο πλευρές επικεντρώθηκαν στα θέματα που πρέπει να διευθετηθούν άμεσα, όπως τα ΕΑΣ (προαπαιτούμενο για τη δόση) και ο ΦΠΑ στην εστίαση. Η δοκιμαστική περίοδος εφαρμογής του μειωμένου ΦΠΑ λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και η κυβέρνηση επιθυμεί να επεκταθεί. Για το θέμα ωστόσο υπάρχει απόκλιση στις εκτιμήσεις των δυο πλευρών αναφορικά με το πόσο απέδωσε. Από την άλλη πλευρά, για το φόρο ακινήτων η τρόικα δεν εμφανίζεται να έχει ιδιαίτερες επιφυλάξεις.

Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στο ΒΗΜΑ, οι διαπραγματεύσεις προχωρούν σε καλό κλίμα και η απόσταση που χωρίζει τις δυο πλευρές αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό του 2014 έχει περιοριστεί σε 600 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2015 σε 1 δισ., ποσό που εκτιμάται ότι μπορεί να καλυφθεί από την ανάκαμψη της οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v