Ασκήθηκε δίωξη στον Μιχάλη Λιάπη

Οδηγούσε τζιπ με πλαστές πινακίδες. Οι κανονικές είχαν κατατεθεί στην εφορία, ενώ παράλληλα το όχημα ήταν ανασφάλιστο. "Συνταξιούχος είμαι, η κρίση άγγιξε και μένα", δήλωσε.

Ασκήθηκε δίωξη στον Μιχάλη Λιάπη

Δίωξη για πλαστογραφία με χρήση, ασκήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, κατά του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη, από την εισαγγελέα Πρωτοδικών στον κτήριο 16 της Ευελπίδων.

Με συνοδεία και με χειροπέδες οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και το ακροατήριο του μονομελούς πρωτοδικείου. Τυπικά έχει το δικαίωμα να ζητήσει τριήμερη προθεσμία ώστε να δικαστεί τις επόμενες ημέρες για το πλημέλλημμα που κατηγορείται.

Κατά την προσαγωγή του ο κ. Λιάπης υποστήριξε οτι και ο ίδιος έχει υποστεί τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

"Τον Αύγουστο κατέθεσα τις πινακίδες για οικονομικούς λόγους, για το τεκμήριο. Συνταξιούχος είμαι. Η κρίση είχε αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία, φοβήθηκα για τη μπαταρία. Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα γιατί δεν το κυκλοφορούσα. Ήταν η κακία η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει".

Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε το πρωί στην τροχαία Αγίας Παρασκευής, καθώς συνελήφθη όταν σε έλεγχο που του έγινε, μετά από παραβίαση STOP, αποδείχθηκε ότι το πολυτελές τζιπ που οδηγούσε είχε πλαστές πινακίδες.

Οπως μετέδωσε στο δελτίο ειδήσεων ο ΑΝΤ1 οι κανονικές πινακίδες του αυτοκινήτου είχαν κατατεθεί στην εφορία, ενώ παράλληλα το όχημα ήταν ανασφάλιστο. Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Λιάπης δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v