Στουρνάρας: Όχι σε στρατηγικούς κακοπληρωτές

Ο υπουργός οικονομικών σημείωσε ότι με τις νέες ρυθμίσεις απλοποιείται η διαδικασία της βεβαίωσης και της είσπραξης, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής στην αποπληρωμή του χρέους από τον δανειολήπτη, ενώ ρυθμίζονται και τα ζητήματα αναγκαστικής κοινοποίησης.

Στουρνάρας: Όχι σε στρατηγικούς κακοπληρωτές

Υπεραμύνθηκε εκ νέου της ρύθμισης για τα πρόστιμα στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών ο Γ. Σαμαράς σε νέα παρέμβασή του όπου σημείωσε ότι θα ισχύσει ότι έχει ψηφιστεί ήδη από το καλοκαίρι, στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας. 

Ο υπουργός οικονομικών σημείωσε ότι με τις νέες ρυθμίσεις απλοποιείται η διαδικασία της βεβαίωσης και της είσπραξης, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής στην αποπληρωμή του χρέους από τον δανειολήπτη, ενώ ρυθμίζονται και τα ζητήματα αναγκαστικής κοινοποίησης πριν την λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης.

Όσον αφορά στην επίμαχη ρύθμιση για τα πρόστιμα, τόνσε ότι προέκυψε ως ανάγκη εφαρμογής ενιαίων κανόνων και ουσιαστικά αποτελεί επανάληψη των άρθρων 53 και 57 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας που έχει ψηφιστεί από το καλοκαίρι. 

Επανέλαβε ότι οι προσαυξήσεις μειώνονται στο 10% το δίμηνο και μπορούν να φτάσουν έως το 30% στη διετία, ότι δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα σε οφειλές που έχουν μπει σε ρύθμιση και ότι το επιτόκιο -επιπλέον του προστίμου- θα είναι χαμηλό και θα ορίζεται από τον Υπουργό Οικονομικών και όχι από τον Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων.

Για τους πλειστηριασμούς, τόνισε ότι και με τη νέα ρύθμιση για το 2014, η Ελλάδα συνεχίζει να έχει το ισχυρότερο πλαίσιο προστασίας για τους δανειολήπτες. Ωστόσο, όπως είπε, η προστασία πρέπει να είναι πιο στοχευμένη. "Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην δημιουργούμε στρατηγικούς κακοπληρωτές. Να μην νιώθει αυτός που πληρώνει, κορόιδο", τόνισε.

"Στόχος μας είναι να μην δημιουργούνται στρατηγικοί κακοπληρωτές, για να μην αισθάνεται ο άλλος κορόιδο που πληρώνει» τόνισε ενώ επιτέθηκε στον Αλ. Τσίπρα, σημειώνοντας ότι "πιστεύει στη δημιουργία πλούτου από αέρα κοπανιστό".

Τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας «νομίζει ότι θα πατάει σε δυο βάρκες. Τον πληροφορώ ότι σύντομα θα πέσει στη θάλασσα».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v