Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΚΑ: Παράθυρο για υποβολή ΑΠΔ

Οι εργοδότες που «έχασαν» την δυνατότητα υποβολής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης μέσω ίντερνετ λόγω χρεών μπορούν να την υποβάλουν με μαγνητικό μέσο. Προϋπόθεση η ταυτόχρονη υποβολή αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης.

ΙΚΑ: Παράθυρο για υποβολή ΑΠΔ

Από τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοινώνεται ότι για τους εργοδότες που έχει ανασταλεί η δυνατότητα υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 17 του ν. 3846/2010, δίνεται έως 31/1/2014 η δυνατότητα υποβολής των Α.Π.Δ. απαιτητών μισθολογικών περιόδων, με προσκόμιση μαγνητικού μέσου, στα αρμόδια Υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της έδρας του εργοδότη, χωρίς την επιβολή κυρώσεων, με ταυτόχρονη υποβολή αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης.

Επισημαίνουμε ότι η δυνατότητα υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου θα ενεργοποιείται μόνο εφόσον ο εργοδότης προχωρήσει σε τακτοποίηση των οφειλών του. Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπολογίζονται πρόσθετες επιβαρύνσεις (Π.Ε.Π.Ε.Ε.) λόγω εκπρόθεσμης υποβολής Α.Π.Δ.

Η Διοίκηση του Ιδρύματος και οι εντεταλμένες σε αυτήν αρμόδιες υπηρεσίες, έχοντας ως βασική επιδίωξη τη μείωση της εισφοροδιαφυγής και την είσπραξη των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, είναι στη διάθεσή σας, παρέχοντας πληροφορίες τόσο για την οφειλή σας, όσο και για τον τρόπο αποπληρωμής αυτής, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v