Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Economist: Υψηλός κίνδυνος αναταραχής στην Ελλάδα

O Εconomist μετρά τον κίνδυνο κοινωνικής αναταραχής σε 150 κράτη ανά την υφήλιο και δίνει αυξημένη στάθμιση στις θεσμικές και πολιτικές «αδυναμίες». Τονίζει πως η οικονομική δυσπραγία είναι σχεδόν πάντα προαπαιτούμενο για τη δημιουργία αναταραχής.

Economist: Υψηλός κίνδυνος αναταραχής στην Ελλάδα
Στις χώρες πολύ υψηλού ρίσκου για κοινωνική αναταραχή το 2014 φιγουράρει η Ελλάδα δίπλα σε κράτη όπως η Συρία, η Αίγυπτος κι η Αργεντινή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Economist.

O Εconomist μετρά τον κίνδυνο κοινωνικής αναταραχής σε 150 κράτη ανά την υφήλιο και δίνει αυξημένη στάθμιση στις θεσμικές και πολιτικές «αδυναμίες».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η οικονομική δυσπραγία είναι σχεδόν πάντοτε προαπαιτούμενο για τη δημιουργία αναταραχής.

Ωστόσο, η πτώση των εισοδημάτων και η υψηλή ανεργία δεν οδηγούν απαραίτητα σε ταραχές. Μόνο όταν συνοδεύονται από ανισότητες στα εισοδήματα, ανεπαρκή διακυβέρνηση, χαμηλές κοινωνικές παροχές αλλά και από ιστορικό εξεγέρσεων μπορούν να οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση.

Τονίζει ακόμη ότι και σε κράτη παραδοσιακά ήσυχα όπως η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη έχουν καταγραφεί διαδηλώσεις στους δρόμους.

Στα κράτη υψηλού κινδύνου, πέραν της Ελλάδας, περιλαμβάνονται: Αργεντινή, Βουλγαρία, Μπαγκλαντές, Βολιβία, Βοσνία, Αίγυπτος, Γουινέα, Ιράκ, Λίβανος, Λιβύη, Νιγηρία, Σουδάν, Ζουαζιλάνδη, Συρία, Ουζμπεκιστάν, Βιετνάμ, Ζιμπάμπουε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v