Ομολόγησε τις μίζες για εξοπλιστικά ο Π. Ευσταθίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προσώπων που κατονόμασε απολογούμενος στους ανακριτές ο κ. Ευσταθίου είναι ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού ναύαρχος Γιώργος Θεοδωρουλάκης και ο πρωην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού στρατηγός Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης.

Ομολόγησε τις μίζες για εξοπλιστικά ο Π. Ευσταθίου

Τα όσα ομολόγησε ο Αντώνης Κάντας αλλά χωρίς να εισφέρει κάτι καινούριο στην ανάκριση, επιβεβαίωσε απολογούμενος στους ανακριτές Γ. Μαλλή και Γ. Σταυρόπουλο ο πρώην εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας STN ATLAS στην Ελλάδα Παναγιώτης Ευσταθίου.

Ο ίδιος ομολόγησε ότι έδωσε μίζες περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ σε τουλάχιστον δέκα πρόσωπα τα οποία ωστόσο είναι ήδη γνωστά στους ανακριτές, ενώ υποστήριξε ότι ο Αντώνης Κάντας τον εκβίαζε για να μην μπλοκάρει την αγοραπωλησία συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων.

Η μη εισφορά νέων στοιχείων στην ανάκριση πάντως κάνει την εργασία των δύο ανακριτών πιο δύσκολη.

Επιχειρώντας να αποκαλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα , οι δύο ανακριτές πάντως φέρεται να έχουν προειδοποιήσει τον κατηγορούμενο ότι εάν δεν τους κατονομάσει όλα τα πρόσωπα που συμμετείχαν στον "χορό των εκατομμυρίων" η Δικαιοσύνη θα είναι αυστηρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προσώπων που κατονόμασε απολογούμενος στους ανακριτές ο κ. Ευσταθίου είναι ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού ναύαρχος Γιώργος Θεοδωρουλάκης - ο οποίος ωστόσο έχει αποβιώσει- και ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού στρατηγός Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης. Επίσης ο Π. Ευσταθίου έχει κατονομάσει αξιωματικούς, καθώς και τρεις Γερμανούς, μεγαλοστελέχη της ALTLAS που μοίραζαν μίζες.

Περαιτέρω, ο Π. Ευσταθίου, φέρεται να έχει κατονομάσει πρώην επικεφαλής της ΕΒΟ ότι έλαβε χρήματα προκειμένου να τα δώσει στον αντιπρόεδρο και μετέπειτα διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΒΟ Παύλο Νικολαϊδη.

Σημειωτέον ότι ο Νικολαϊδης ήταν κουμπάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Στις επίμονες ερωτήσεις του ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή αν δόθηκε μίζα στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου, ο κατηγορούμενος φέρεται να απαντά αρνητικά. Αρνητικές ήταν οι απαντήσεις του και σε σχετικές ερωτήσεις για Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο.

Ως προς τον τροπο που διοχετεύονταν οι μίζες ο Π. Ευσταθίου φέρεται να είπε ότι οι ύποπτες πληρωμές γίνονταν μέσω της off shore IRON της οποίας ήταν ιδιοκτήτης. Ο ίδιος φέρεται μάλιστα να ομολόγησε ότι είναι ιδιοκτήτης άλλων δυο off shore εταιριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Π. Ευσταθίου έχει ήδη συναινέσει στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών.

Μετά την απολογία του, προέκυψε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα ως προς την προφυλάκισή του. Ως εκ τούτου, ο κ. Ευσταθίου θα παραμείνει στη ΓΑΔΑ είτε σε κάποιο νοσοκομείο, φρουρούμενος, ενώ την τελική απόφαση θα λάβει την Παρασκευή το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v