Προφυλακίστηκε ο Δ. Παπαχρήστος για τις μίζες

Ελεύθερος αφέθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο Παναγιώτης Ευσταθίου ο οποίος καλείται επίσης να καταβάλει εγγύηση 500.000 ευρώ. Δείτε όλη την απολογία του. Προφυλακίστηκε ο Δ. Παπαχρήστος.

Προφυλακίστηκε ο Δ. Παπαχρήστος για τις μίζες

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή διαφθοράς το πρώην στέλεχος της ΚMW Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.  

Σε λογαριασμούς του έχουν εντοπιστεί εισροές και εκροές 4,6 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα δυο εκατομμύρια φαίνεται να ομολογεί ότι είναι μίζες. Ρωτήθηκε για ποιο λόγο είχε λάβει από τη WEGMANN τα υπόλοιπα χρήματα. Είπε οτι τα χρήματα αυτά ήταν δικά του, για τα έξοδα του.

Ισχυρίζεται οτι ο Κάντας εισέπραξε 950.000 ευρώ αντί 750.000 που ισχυρίζεται ο ίδιος. Τα 300.000 ευρώ υποστηρίζει ότι τα πήρε σε μετρητά.

Υποστήριξε ότι ο αντιπρόεδρος της WEGMANN Έσλερ πήρε πίσω ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ρωτήθηκε για τις διαδρομές μαύρου χρήματος και πιθανή εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Νέα ονόματα δεν έδωσε πλην δυο απόστρατων αξιωματικών που έλαβαν συνολικά 54.000 ευρώ. Οι απαντήσεις που έδωσε κρίθηκαν αόριστες.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Παπαχρήστος συνελήφθη βάσει εντάλματος που εξέδωσε σε βάρος του ο Γ. Μαλλής καθώς το όνομα του ενεπλάκη στην υπόθεση μετά την απολογία του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα.

Ο Παπαχρήστος είχε προβεί σε αλλαγή του συνηγόρου υπεράσπισής του ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο κατηγορούμενος θα συνεργαστεί με τις αρχές ωστόσο αντιμετωπίζει... προβλήματα μνήμης!

Ελεύθερος ο Π. Ευσταθίου

Ελεύθερος αφέθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο Παναγιώτης Ευσταθίου ο οποίος καλείται επίσης να καταβάλει εγγύηση 500.000 ευρώ.

Εκτός της εγγύησης, του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο συνήγορός του, κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε: "Η δικαιοσύνη αντιμετώπισε το θέμα με ψυχραιμία. Υπάρχει μια μειοψηφία στο στράτευμα που παίρνει μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα. Ο πελάτης μου κατονόμασε όλα τα πρόσωπα με τα οποία συνεργάστηκε στο παρελθόν".  

Το Βούλευμα έλυσε την χθεσινή διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.

Εν τω μεταξύ από το πρωί απολογείται στους ανακριτές διαφθοράς Γ. Μαλλή και Γ. Σταυρόπουλο ο Δημήτρης Παπαχρήστος , αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Kraus Maffei Wegmann (KMW) τη περίοδο 2000.

 

* Διαβάστε όλο το υπόμνημα Ευσταθίου και ποιους κατονομάζει στη στήλη «Συνοδευτικό Υλικό»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v