Επίσκεψη Χατζηδάκη- Μηταράκη στις Σέρρες

Τις Σέρρες επισκέφθηκαν σήμερα οι Κ. Χατζηδάκης και Ν. Μηταράκης με αφορμή την ανάδειξη αναδόχου στο έργο ΣΔΙΤ Διαχείρισης Απορριμμάτων Σερρών.

Επίσκεψη Χατζηδάκη- Μηταράκη στις Σέρρες

O Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Νότης Μηταράκης επισκέφθηκαν σήμερα τις Σέρρες με αφορμή την ανάδειξη αναδόχου στο έργο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) Διαχείρισης Απορριμμάτων Σερρών.

Οι κ.κ. Χατζηδάκης και Μηταράκης συναντήθηκαν επίσης με την Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Σερρών και στη συνέχεια επισκέφθηκαν την γαλακτοβιομηχανία "ΚΡΙ ΚΡΙ".

Αμέσως μετά την επίσκεψη στην γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ-ΚΡΙ ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε:

«Εδώ ήρθαμε για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, για την πυρκαγιά και τις συνέπειές της και τελικά φθάσαμε να πάρουμε εμείς δύναμη από το κουράγιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην επιχείρηση "ΚΡΙ-ΚΡΙ". Αυτό που συνέβη εδώ, συνέβη τηρουμένων των αναλογιών στην ελληνική οικονομία: μια μεγάλη κρίση που καλούμαστε να την αντιμετωπίσουμε. Προκύπτει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι δεν φτάνει να κλαίμε μόνο πάνω στο χυμένο γάλα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με αποφασιστικότητα και θέληση. Αυτό είναι που προσπαθούμε να κάνουμε και αυτό είναι που σίγουρα κάνει σ' αυτή τη φάση η γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ-ΚΡΙ. Εύχομαι τα προβλήματα να ξεπεραστούν το ταχύτερο δυνατόν και ο καλύτερος βοηθός προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι η αποφασιστικότητα του ιδιοκτήτη και των εργαζομένων. Όλα θα πάνε καλά.»

Ακολούθως, μαζί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα επισκέφθηκαν το έργο οδοποιίας "Αμφίπολη-Μεσοράχη" του οδικού δικτύου Αμφίπολης - Σερρών που κατασκευάζεται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Αμέσως μετά ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε:

«Ο δρόμος "Μεσοράχη-Αμφίπολη" είναι ένα από τα έντεκα έργα προτεραιότητας που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ. Τα 4 έχουν ολοκληρωθεί και τα υπόλοιπα τελειώνουν σύντομα. Το συγκεκριμένο έργο θα τελειώσει το καλοκαίρι. Και φυσικά υπάρχουν δεκάδες έργα, εκτός αυτών, που γίνονται στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πάει πολύ καλά στις απορροφήσεις. Και θέλω να σημειώσω ότι στην επόμενη προγραμματική περίοδο θα έχει στη διάθεσή της περισσότερα κονδύλια, 27% περισσότερα χωρίς να λογαριάσουμε τα προγράμματα που θα έχει να διαχειριστεί μέσω του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου.

Η προσπάθεια που βλέπετε να γίνεται εδώ, γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Το ΕΣΠΑ είναι έργα, το ΕΣΠΑ είναι καταλύτης για την ανάπτυξη και γι' αυτό προσπαθούμε κάθε μέρα να προχωρεί με τον ταχύτερο τρόπο έτσι ώστε και να μην πηγαίνουν χαμένα κονδύλια, που έρχονται από τα ευρωπαϊκά ταμεία, αλλά και να αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v