Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβόπουλος: Δεν ολοκληρώθηκε η προσαρμογή

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ, ο εξορθολογισμός και η εξυγίανση του δημοσίου τομέα πρέπει να είναι στις κύριες επιδιώξεις της οικονομικής πολιτικής.

Προβόπουλος: Δεν ολοκληρώθηκε η προσαρμογή

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος με άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» αναφέρεται στα θετικά που θα προκύψουν από την τραπεζική ένωση που έχει αποφασιστεί, ενώ υπογραμμίζει πως «κύριες επιδιώξεις της οικονομικής πολιτικής πρέπει να είναι η εξασφάλιση βιώσιμων και διευρυνόμενων πρωτογενών πλεονασμάτων, ο εξορθολογισμός και η εξυγίανση του δημόσιου τομέα και η επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών».

Ο κ. Προβόπουλος, τονίζει ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η προσπάθεια προσαρμογής και προσθέτει ότι «προϋπόθεση για να επαληθευθούν οι θετικές προσδοκίες είναι ότι η οικονομική πολιτική θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους που έχουν τεθεί».

Οπως αναφέρει «κύριες επιδιώξεις της οικονομικής πολιτικής πρέπει να είναι η εξασφάλιση βιώσιμων και διευρυμένων πρωτογενών πλεονασμάτων, ο εξορθολογισμός και η εξυγίανση του δημόσιου τομέα και η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών με στόχο τη μεταφορά επενδυτικών πόρων και θέσεων εργασίας σε τομείς διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών και υπηρεσιών, στην αλλαγή δηλαδή του αναπτυξιακού προτύπου της χώρας.

Ο αναπροσανατολισμός της οικονομίας προς ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο θα είναι αναμφισβήτητα μια μακροχρόνια και επίπονη διαδικασία. Ομως είναι απαραίτητη για να επανέλθει η οικονομία σε μια διατηρήσιμη αναπτυξιακή τροχιά με μακροπρόθεσμα οφέλη σε όρους δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας. Και είναι μια ιστορική ευκαιρία να αλλάξει σελίδα η χώρα και να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v