Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις τουρκικές φυλακές μέχρι νεωτέρας ο Φιλιππίδης

Ο τούρκος δικαστής ζητά το φάκελο της υπόθεσης προκειμένου να ακολουθηθεί κανονικά η διαδικασία εκδόσεως του Α. Φιλιππίδη στην Ελλάδα. Ενδεχόμενη καθυστέρηση έως 40 μέρες στην εκδοση. Τι δήλωσε στο δικαστήριο. Η επικοινωνία με τον Έλληνα ανακριτή.

Στις τουρκικές φυλακές μέχρι νεωτέρας ο Φιλιππίδης

Στις τουρκικές φυλακές του Μάλτεπε κρατείται από το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής σε ξενοδοχείο στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Μετά από συνεννόηση με το συνήγορό του, Θ. Βαρλάμη, ο Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δήλωσε στο δικαστήριο ότι παραιτείται πάσης ενστάσεως και επιθυμεί την επίσπευση της διαδικασίας έκδοσής του στην Ελλάδα.

Ο τούρκος δικαστής ενέκρινε την έκδοση, όμως ζητά το φάκελο της υπόθεσης προκειμένου να ακολουθηθεί κανονικά η διαδικασία.

Σύμφωνα με το συνήγορό του Θανάση Βαρλάμη, ο Α. Φιλιππίδης είχε πρόθεση το απόγευμα της Δευτέρας να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη. Μάλιστα, σημειώνει ο κ. Βαρλάμης, ο κατηγορούμενος είχε προχωρήσει και στην έκδοση εισιτηρίου, το οποίο προσκόμισε στο τουρκικό δικαστήριο ώστε να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμο ότι είχε την πρόθεση να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών δικαστικών αρχών.

Ο συνήγορoς του δήλωσε ότι την Παρασκευή ήρθε σε επικοινωνία με τον κ. Ανδεάδη και του γνωστοποίησε ότι τη Δευτέρα ο κ. Φιλιππίδης θα εμφανιστεί ενώπιον του. Ο ανακριτής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απάντησε "περιμένουμε την εμφάνισή σας."

Ωστόσο, εκτιμάται ότι η σύλληψη δημιουργεί εμπλοκή στην υπόθεση καθώς η διαδικασία έκδοσης στην τουρκική δικαιοσύνη μπορεί να διαρκέσει περισσότερο με αποτέλεσμα τελικά ο κατηγορούμενος να βρεθεί πολύ αργότερα ενώπιον του ανακριτή.

Πληροφορίες λένε ότι η διαδικασία μπορεί να απαιτήσει από δυο-τρεις έως και σαράντα ημέρες καθώς θα πρέπει να σταλθεί μεταφρασμένος ο φάκελλος της υπόθεσης. Εν τω μεταξύ ο κ. Φιλιππίδης κρατείται στις φυλακές του Μαλτεπέ.

Tι είπε μετά τη σύλληψη

Ο Άγγελος Φιλιππίδης, εντοπίστηκε στην Τουρκία και συνελήφθη, αφότου προηγουμένως οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές μετέτρεψαν το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του σε διεθνές. Βρέθηκε σε ξενοδοχείο στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη και αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα προκειμένου να απολογηθεί για τις σε βάρος του κατηγορίες. Για τον εντοπισμό του συνέβαλλαν οι κλήσεις από το κινητό του τηλέφωνο.

Λίγα λεπτά μετά τη σύλληψη του, μιλώντας στον realfm 97,8, o κ. Φιλιππίδης τόνισε ότι όλες αυτές τις ημέρες και από την στιγμή που εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη.

«Βρισκόμουν στην Κωνσταντινούπολη όλες αυτές τις μέρες, από την πρώτη μέρα. Δεν είπα ποτέ ότι ήμουν στις ΗΠΑ. Επειδή συνήθως πάω Αμερική, ήταν η υπόθεση των δημοσιογράφων. Το ταξίδι αυτό ήταν για τη Μέση Ανατολή. Είχε συνέχεια στο Ντουμπάι και μετά στη Μανίλα. Προφανώς, με τα γεγονότα που έγιναν, ακύρωσα τη Μανίλα και το Ντουμπάι, κάθισα εδωπέρα, έκανα κάποια άλλα ραντεβού, τα οποία μετέφερα εδωπέρα και είχα ένα τελευταίο ραντεβού τη Δευτέρα το πρωί γι' αυτό και θα ερχόμουν τη Δευτέρα το απόγευμα», ανέφερε.

Όπως είπε ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, δεν προσπάθησε να κρυφτεί. «Έμενα από την πρώτη μέρα στο ίδιο ξενοδοχείο, το πλήρωνα με την πιστωτική μου κάρτα, διότι θα περίμενε ο ανακριτής να έρθω τη μέρα που είχα υποσχεθεί», σημείωσε. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές επέλεξαν να ενεργοποιηθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. «Νομίζω ότι έχω στοχοποιηθεί», τόνισε ο κ. Φιλιππίδης και πρόσθεσε: «Πότε δεν είπα κάτι που είναι ψέματα».

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθη χθες το βράδυ (22.40 ώρα) στην Κωνσταντινούπολη - μετά από πληροφορίες που διαβίβασε η Ελληνική Αστυνομία στις τουρκικές Αρχές ασφαλείας - ο Αγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος αναζητείτο για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην πλατεία Ταξίμ, σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Κατά τη σύλληψη βρέθηκαν στην κατοχή του:

311 λίρες Τουρκίας,
5.615 ευρώ,
1.005 λίρες Αγγλίας,
18.090 δολάρια Χονγκ – Κονγκ,
220 φράγκα Ελβετίας,
1.514 δολάρια ΗΠΑ,
δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα usb 2 GB,
μπλοκ επιταγών και κάρτες τραπεζών,
άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών
δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει και
διάφορα έγγραφα

Ο Άγγελος Φιλιππίδης είχε μεταβεί από τη χώρα μας στην Κωνσταντινούπολη την 03-01-2014, όπου και παρέμενε μέχρι τη σύλληψή του».

Διάψευση από ΔΕΗ

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας χαρακτηρίζουν κύκλοι της διοίκησης της ΔΕΗ, τα όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ, ότι δηλαδή ο Φιλιππίδης βρισκόταν στην Τουρκία «εκπροσωπώντας τη ΔΕΗ» ή «για δουλειές της ΔΕΗ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v