Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στουρνάρας: Έχουμε επιχειρήματα απέναντι στη τρόικα

Ο Υπουργός Οικονομικών διέψευσε ότι η τρόικα έχει σκληρύνει τη στάση της. "Η στάση είναι η ίδια από την αρχή", ανέφερε. Οι δανειστές δεν ζητούν υπογραφή Τσίπρα για δάνειο, σημείωσε. Σιγή για το ποια είναι τα μέτρα του 1,2 δισ. ευρώ.

Στουρνάρας: Έχουμε επιχειρήματα απέναντι στη τρόικα

Κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου με κύριο θέμα συζήτησης τα προαπαιτούμενα ενόψει της άφιξης της τρόικας. 

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε ότι και οι προηγούμενες συσκέψεις σκοπό είχαν να συντονιστούμε καλύτερα, να συντονίσει ο Πρωθυπουργός την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε ότι η τρόικα έχει σκληρύνει τη στάση της απέναντι στα ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην εστίαση και το φόρο των ακινήτων σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όχι, δεν σκλήρυνε η στάση. Η στάση είναι η ίδια από την αρχή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ούτε σκληρή ούτε μαλακή», τόνισε.

«Εμείς έχουμε επιχειρήματα, στέλνουμε ό,τι πρέπει να στείλουμε και θα έρθουν τις επόμενες μέρες» ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η τρόικα δεν δέχεται τα ισοδύναμα δήλωσε: "Όχι, όχι δεν είπα ότι δεν τα δέχονται. Υπάρχουν ισοδύναμα και ισοδύναμα".

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε ποια θα είναι τα μέτρα 1,2 δισ. για το δημοσιονομικό κενό του 2014 λέγοντας "θα τα δείτε".

Παράλληλα διέψευσε την πληροφορία ότι έχει ζητηθεί και η υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα για ένα δάνειο.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v