Συνταξιούχοι ΤτΕ: Αποκρουστική πράξη η επιστολή σε Προβόπουλο

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων χρόνων (Aspis Πρόνοια, Proton Bank και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) έχουν έρθει στο φως με πρωτοβουλία των ελεγκτικών μηχανισμών της Τράπεζας της Ελλάδος.

Συνταξιούχοι ΤτΕ: Αποκρουστική πράξη η επιστολή σε Προβόπουλο

Καταδικάζει με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Συνταξιούχων της Τράπεζας της Ελλάδος την αποστολή επιστολής με σφαίρες στο διοικητή της ΤτΕ κ. Προβόπουλο. Όπως αναφέρει:

Οι κρίσιμες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, το ευμετάβλητο περιβάλλον όπου κατεκτημένα στοιχειώδη εργασιακά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα καταργούνται χωρίς σεβασμό στη νομιμότητα, η ιδιαιτερότητα και η στοχοποίηση της ΤτΕ με τις απίθανες «πληροφορίες» που κυκλοφορούν έξι μήνες νωρίτερα από την επικείμενη λήξη της θητείας του Διοικητή κ. Προβόπουλου (Ιούνιος 2014), όπως και οι ενδεχόμενες υποψηφιότητες που προβάλλονται για την κρίσιμη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, επιβάλλουν, ιδιαίτερα σήμερα, μέτωπο αρραγές και συμπαγές και κοινή δράση εν ενεργεία και συνταξιούχων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι πρωτόγνωρες απειλές κατά του Διοικητή κ. Προβόπουλου με την πρόσφατη αποστολή δέματος με σφαίρες συνιστά καταδικαστέα αποκρουστική πράξη που δεν πρόκειται βεβαίως να φέρει τα αποτελέσματα που αναμένουν οι εμπνευστές της. Αντίθετα οι εργαζόμενοι στην ΤτΕ και η Διοίκησή της θα συνεχίσουν απερίσπαστα το έργο τους για να διασφαλίσουν τα δεδομένα που απαιτούνται για την εξυγίανση όλου του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας μας.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που δεχόμαστε τέτοιου είδους απειλές με σκοπό να υπονομεύσουν το κύρος και την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας, να δημιουργήσουν σύγχυση και αστάθεια και να αναβάλλουν ενέργειες και αποφάσεις που προωθούνται μέσα από τη διαδικασία των ελέγχων και της εποπτείας.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων χρόνων (Aspis Πρόνοια, Proton Bank και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) έχουν έρθει στο φως με πρωτοβουλία των ελεγκτικών μηχανισμών της Τράπεζας της Ελλάδος τους οποίους στελέχωνε μεγάλος αριθμός σημερινών συνταξιούχων.

Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε από κοινού την προσπάθεια για τη διατήρηση της ανεξαρτησίας της Κεντρικής Τράπεζας και της εξυγίανσης του Τραπεζικού Συστήματος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v