ΔΝΤ: Δεν βλέπουμε τώρα καμία συζήτηση για χρέος

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, William Murray, ανέφερε πως η αποστολή του Ταμείου θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόλις ξεκαθαρίσουν μια σειρά από τεχνικά ζητήματα. «Δεν βλέπουμε καμία συζήτηση για νέα ανακούφιση στο χρέος αυτή τη στιγμή».

ΔΝΤ: Δεν βλέπουμε τώρα καμία συζήτηση για χρέος

Το ΔΝΤ συνεχίζει να μην αναμένει νέες συνομιλίες για ανακούφιση του ελληνικού χρέους και δεν θα στείλει απεσταλμένους στη χώρα μέχρι η Αθήνα να λύσει τις διαφορές σε μια σειρά από ζητήματα, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Ταμείου, William Murray.

"Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη ημερομηνία για επιστροφή της αποστολής" σημείωσε ο κ. Murray."H αποστολή θα επιστρέψει μόλις ξεκαθαρίσουν μια σειρά από τεχνικά ζητήματα. Περιμένουμε ότι αυτό θα συμβεί σύντομα" πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το MNI, ο κ. Murray ανέφερε ότι οι δύο πλευρές "έχουν διαφωνίες για μια σειρά από ζητήματα – δημοσιονομικά, διαρθρωτικά και στον χρηματοπιστωτικό τομέα – που θα πρέπει να γεφυρωθούν πριν επιτευχθεί μια συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων".

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέου κουρέματος για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας, ο κ. Murray απάντησε: «Δεν βλέπουμε καμία συζήτηση για νέα ανακούφιση στο χρέος αυτή τη στιγμή».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι "οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας συμφώνησαν να προσφέρουν ανακούφιση στο χρέος αν κριθεί απαραίτητο και εφόσον η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις δεσμεύσεις του προγράμματος".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v