Τα χρήματα από τις μίζες μοιράζει η κυβέρνηση

Συνολικά 17,4 εκατ. ευρώ έχουν κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό που άνοιξε το ΓΛΚ στην ΤτΕ. Τρεις κατηγορούμενοι έχουν επιστρέψει κεφάλαια. Σύσκεψη για την κατανομή του ποσού σε Υγεία και Παιδεία.

Τα χρήματα από τις μίζες μοιράζει η κυβέρνηση

Το πορτοφόλι των διεφθαρμένων που επέστρεψαν τα κλεμμένα στο ελληνικό δημόσιο ανοίγει σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τους υπουργούς Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο και Υγείας Aδ. Γεωργιάδη, αναμένεται να γίνει η κατανομή των πρώτων 17,39 εκατ. ευρώ που έχουν μαζευτεί στον ειδικό λογαριασμό, για τις ανάγκες της Παιδείας και της Υγείας.

Τα 17,39 εκατ. ευρώ έχουν κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό που άνοιξε το ΓΛΚ στην Τράπεζα της Ελλάδος για τη συγκέντρωση ποσών που αποτελούν προϊόντα εγκληματικών ενεργειών κατά του ελληνικού δημοσίου.

Τρεις από τους κατηγορουμένους από την υπόθεση με τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα έχουν προχωρήσει σε επιστροφή μέρους των χρημάτων.

Ο Αντώνης Κάντας έχει επιστρέψει συνολικά 9.821.298 ευρώ, ο Γιώργος Καμάρης (ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση του οπλικού συστήματος Tor Μ1) κατέθεσε 7.352.222 ευρώ, ενώ ένας ακόμα κατηγορούμενος κατέθεσε ποσό ύψους 219.005 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός αναμένεται να διευρυνθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα, καθώς όπως αποδεικνύεται ήταν πολλοί αυτοί που... έτρωγαν μίζες με χρυσά κουτάλια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v