Ότμαρ Κάρας: Εκανε λάθη η τρόικα, αλλά σώθηκε η Ελλάδα

Ημασταν αναγκασμένοι να επιδιορθώσουμε το πλοίο εν μέσω καταιγίδας. Και η καταιγίδα δεν έχει ακόμη περάσει. Αλλά σώσαμε το πλοίο. Και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουν όλοι», σημειώνει ο ευρωβουλευτής σε συνέντευξή του.

Ότμαρ Κάρας: Εκανε λάθη η τρόικα, αλλά σώθηκε η Ελλάδα
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της επιτροπής που διερευνά τη λειτουργία της τρόικας, Οτμαρ Κάρας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ενόψει της σημερινής άφιξής του στην Αθήνα όπου θα αποτιμήσει την εφαρμογή του Μνημονίου στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, αναγνωρίζει ότι η τρόικα υπέπεσε σε σφάλματα.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι ο συγκεκριμένος μηχανισμός ήταν απαραίτητος, καθώς δεν υπήρχε στην Ε.Ε. διαδικασία διάσωσης μιας χώρας-μέλους της.

«Ημασταν αναγκασμένοι να επιδιορθώσουμε το πλοίο εν μέσω καταιγίδας. Και η καταιγίδα δεν έχει ακόμη περάσει. Αλλά σώσαμε το πλοίο. Και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουν όλοι», σημειώνει ο Αυστριακός ευρωβουλευτής, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η απουσία των αναγκαίων μηχανισμών εντός της Ε.Ε. κατέστησε αναπόφευκτη την εμπλοκή του ΔΝΤ που διέθετε την τεχνογνωσία.

Ο ίδιος, πάντως, σπεύδει να ταχθεί υπέρ της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου που θα βοηθά σε ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον.

Ο κ. Κάρας και η αντιπροσωπεία της Επιτροπής θα συναντηθούν με τον υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, τον πρόεδρο και επιτροπές της Βουλής, στελέχη τραπεζών και επιμελητηρίων και εκπροσώπους του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.

Πηγή: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v