Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «κερνάει καφέ» στο Twitter

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου στις 17:00 στο hashtag #eudebatesGR.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «κερνάει καφέ» στο Twitter

Με έναν καινοτόμο τρόπο, μια συζήτηση που θα διεξαχθεί online στο Twitter, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκή Επιτροπής στην Ελλάδα ανοίγει το διάλογο αναφορικά με το αν πρέπει να οδηγηθούμε προς μια «ευρωπαϊκή προοπτική ή μια ευρωπαϊκή...ανατροπή». Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου στις 17:00 στο hashtag #eudebatesGR.

Το Twitter Café της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκή Επιτροπής (@EEAthina) είναι ένα debate που θα διεξαχθεί ζωντανά μέσω Twitter μεταξύ δύο «αντιμαχόμενων» ομάδων, δίνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη δυνατότητα στο κοινό που το παρακολουθεί να θέτει τα ερωτήματά του. Οι διακεκριμένοι ομιλητές που θα παραθέσουν τις απόψε τους είναι οι:

Εύα Αντωνοπούλου: Δημοσιογράφος, ΣΚΑΙ. @eantonopoulou
Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος: Δημοσιογράφος, Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. @DKonstantakop
Νίκος Λαμπρόπουλος: Διευθυντής Επικοινωνίας EurActive. @lampro74
Σταύρος Μαυρουδέας: Καθηγητής, Σχολή Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. @smavro61
Δημήτρης Ξενάκης: Λέκτορας, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Κρήτης. @dxenakis

Το βασικό σκοπούμενο αυτής της συζήτησης είναι να καταλήξουν οι συμμετέχοντες σε συμπεράσματα αναφορικά με τη σχέση της Ελλάδας με την Ε.Ε. Η βασική θεματική αφορά στο τελευταίο Ευρωβαρόμετρο και τα ευρήματά του, σύμφωνα με τα οποία ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων (23%) πιστεύει ότι η συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε. δεν έχει αυτή τη στιγμή κανένα θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα. Επίσης, μόνο το 44% των Ελλήνων αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους ως Πολίτες της Ε.Ε. Εντούτοις, τα στοιχεία του Ευρωβαρομέτρου δείχνουν ότι το 60% των Ελλήνων Πολιτών που δεν γνωρίζουν τα δικαιώματα που απορρέουν από την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα, είναι πρόθυμο να μάθει περισσότερα για την Ε.Ε...

Δύο λόγια για τη διαδικασία

Το Τwitter Café θα διεξαχθεί μέσω του hashtag #eudebatesGR. Για να παρακολουθήσει κανείς τη συζήτηση θα πρέπει να έχει ή να δημιουργήσει το δικό του λογαριασμό στο Twitter και να ακολουθήσει το παραπάνω hashtag την προκαθορισμένη ώρα και μέρα. Αφού έχουν καθοριστεί οι δύο «αντιμαχόμενες» ομάδες, ο συντονιστής της συζήτησης στέλνει το πρώτο tweet-ερώτηση στον πρώτο ομιλητή, ο οποίος απαντάει. Εκ περιτροπής απαντούν όλοι οι ομιλητές μέσω tweet. Υπάρχει η δυνατότητα ανταπάντησης, αλλά και παρέμβασης του κοινού, υπό τις οδηγίες του συντονιστή. Υπολογίζεται ότι η διάρκεια της συζήτησης θα είναι μιάμιση ώρα το ανώτερο. Η διαδικασία έχει μια σημαντική πρόκληση: Οι απαντήσεις πρέπει να είναι σύντομες και «κοφτερές» για να χωρούν σε ένα ή δύο tweets.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v