Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοινό δίκτυο ετοιμάζουν ιδιωτικές κλινικές

Στην ετήσια Γ.Σ. του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών αναμένεται να ανακοινωθεί η πρώτη συμφωνία «με μεγάλη ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία». Αυτή, με βάση πληροφορίες, είναι η International Life.

Κοινό δίκτυο ετοιμάζουν ιδιωτικές κλινικές

Με ταχείς ρυθμούς φαίνεται να προχωρούν οι κινήσεις μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, με στόχο τη δημιουργία ενιαίου δικτύου κλινικών, διαγνωστικών κέντρων και κέντρων αποκατάστασης, το οποίο:

α) Θα συνάπτει από κοινού συμφωνίες συνεργασίας με εταιρείες του ασφαλιστικού κλάδου.
β) Θα προχωρεί σε κοινές προμήθειες αναλώσιμων υλικών και υλικών επεμβάσεων, προκειμένου να υπάρξει περιορισμός του σχετικού κόστους άνω του 40%.

Μάλιστα, στην αυριανή ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδας αναμένεται να ανακοινωθεί η πρώτη συμφωνία «με μεγάλη ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία», η οποία με βάση πληροφορίες μας είναι η International Life. Σχετικές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει και με άλλες ασφαλιστικές, χωρίς όμως να έχουν μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί.

Το ζήτημα της δημιουργίας δικτύου ιδιωτικών κλινικών είχε τεθεί από τον περασμένο Νοέμβριο (βλέπε σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr της 26ης/11), όταν βρισκόταν στο στάδιο της μελέτης η δημιουργία συνεργαζόμενου δικτύου ιδιωτικών κλινικών, με στόχο την επιχειρηματική συνεργασία των κλινικών με νέες συμφωνίες για τη νοσηλεία Ελλήνων και ξένων ασθενών, με κοινή πιστοποίηση και κοινές αγορές-προμήθειες.

Όπως είχε από τότε ειπωθεί ο στόχος ήταν η ανάπτυξη ενός δικτύου κλινικών, διαγνωστικών κέντρων και κέντρων αποκατάστασης σε πανελλαδική κάλυψη, όπου θα προσφέρονται ομοειδείς υπηρεσίες, έναντι κοινού τιμολογίου και κάτω από το ίδιο brand name.

Δυνητικοί πελάτες θα είναι ξένοι ασθενείς, κάτοχοι ιδιωτικών ασφαλιστικών συμβολαίων, ιδιώτες με κάρτα υγείας, εργαζόμενοι μεγάλων εταιρειών κ.ά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v