Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ειδικοί της Silicon Valley στην Αθήνα

Εκπαίδευση και συμβουλές από το οικοσύστημα της Silicon Valley σκοπεύει να παράσχει στην ελληνική startup κοινότητα, το Founder Institute, το οποίο παρέχει ειδικά προγράμματα ανά την υφήλιο.

Οι ειδικοί της Silicon Valley στην Αθήνα

Τα «φώτα» του σε Έλληνες επίδοξους επιχειρηματίες από τον χώρο της νέας οικονομίας και της τεχνολογίας, προτίθεται να δώσει το Founder Institute, ο μεγαλύτερος παγκοσμίως οργανισμός startup accelerator, ο οποίος εξετάζει τη διοργάνωση προγραμμάτων εκπαίδευσης στην Αθήνα την προσεχή Άνοιξη.

Η επίσημη πρώτη παρουσίαση της δραστηριότητας του στο ελληνικό κοινό θα γίνει την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 στο πλαίσιο του συνεδρίου «4th Infocom Mobiles & Apps 2014», ενώ σκοπεύει να παράσχει και άλλα δωρεάν σεμινάρια σε μια προκαταρκτική διερεύνηση του ενδιαφέροντος από την ελληνική αγορά.

Ειδικότερα, τo Founder Institute εδρεύει στη Silicon Valley και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε υφιστάμενους και υποψήφιους επιχειρηματίες όσον αφορά τη δημιουργία και ανάπτυξη βιώσιμων νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας.

Ήδη διαθέτει παραρτήματα και συνεργασίες με τοπικούς φορείς σε 55 πόλεις και 34 χώρες, ενώ έχει βοηθήσει στη σύσταση περισσότερων από 1.017 επιχειρήσεων, με ποσοστό επιτυχίας 89,5%, οι οποίες με τη σειρά τους έχουν δημιουργήσει πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η απόφαση για επέκταση στην Ελλάδα ελήφθη, καθώς εκτιμήθηκε ότι η εγχώρια κοινότητα των startups αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς, ενώ ολοένα και περισσότεροι νέοι στρέφονται στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.

Μέσω του τετράμηνου ευέλικτου προγράμματος εκπαίδευσης και συμβουλευτικής που παρέχει το Founder Institute δίνεται η ευκαιρία σε ήδη υπάρχοντες και επίδοξους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις, να εκπαιδευτούν και να λάβουν ανατροφοδότηση από έμπειρους μέντορες και CEOs, χωρίς να χρειάζεται να διακόψουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v