Τι προβλέπει το σχέδιο σύμβασης για Ελληνικό

Bonus για το Δημόσιο, της τάξεως του 30% των ετήσιων κερδών της εταιρίας διαχείρισης του Ελληνικού υπό προϋποθέσεις προβλέπει το σχέδιο σύμβασης. Βαρύ πέναλτι σε περίπτωση ασυνέπειας του αναδόχου. Στις 27 Φεβρουαρίου οι δεσμευτικές.

Τι προβλέπει το σχέδιο σύμβασης για Ελληνικό

Με βαρύ πέναλτι σε περίπτωση ασυνέπειας, που θα ισούται με το 30% των επενδύσεων που δεν προχώρησαν θα είναι αντιμέτωποι οι εν δυνάμει επενδυτές του Ελληνικού, σύμφωνα με το σχέδιο σύμβασης για την αξιοποίηση της έκτασης. 

Σημειώνεται ότι οι δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να κατατεθούν έως τις 27 Φεβρουαρίου και η απόφαση για τον ανάδοχο θα κριθεί κυρίως από το προσφερόμενο τίμημα. 

Το σχέδιο της σύμβασης, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, περιλαμβάνει ρήτρα με βάση την οποία, το Δημόσιο θα μπορεί μετά από 7 χρόνια από την έναρξη της κατασκευαστικής περιόδου, να εισπράττει εφεξής το 30% των ετήσιων κερδών. Προϋπόθεση είναι, ο ανάδοχος μετά την επταετία, να έχει αποκομίσει κέρδος που θα ισούται με το 15% του επενδεδυμένου εκείνη τη στιγμή κεφαλαίου του. 

Οι κατασκευαστικές εργασίες και ο προϋπολογισμός χωρίζεται σε τρεις πενταετίες, εντός των οποίων θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί η προγραμματισμένες επενδύσεις με βάση το master plan. Σε περίπτωση ασυνέπειας του αναδόχου, θα έχει "πέναλτι" που θα ισούται με το 30% των επενδύσεων που δεν προχώρησαν.   

Ο ανάδοχος, με βάση το σχέδιο σύμβασης, θα υποχρεούται να κατασκευάσει και το πάρκο, που θα καταλαμβάνει έκταση 2 χιλ. στρεμμάτων. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v