Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηταράκης: Πρόσκληση σε Κινέζους για επενδύσεις

Ο κ. Μηταράκης υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα των επενδύσεων.

Μηταράκης: Πρόσκληση σε Κινέζους για επενδύσεις

Ανοικτή πρόσκληση σε Κινέζους επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα απεύθυνε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα.

Ο κ. Μηταράκης, κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε με Κινέζους αξιωματούχους και επενδυτές, υπογράμμισε τη σημασία της επένδυσης της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, κάλεσε τους Κινέζους επενδυτές να συμμετέχουν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και διατύπωσε την άποψη ότι η πλήρης ιδιωτικοποίηση θα είναι επωφελής για την ελληνική οικονομία.

Παράλληλα αναφέρθηκε, στη δυνατότητα επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας, αλλά και στην ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών προς την αγορά της Κίνας.

Την ίδια ώρα στο επίκεντρο των συζητήσεων του Έλληνα αξιωματούχου με τους Κινέζους επενδυτές βρέθηκε η ενδεχόμενη συμμετοχή κινεζικών κεφαλαίων στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, η αεροπορική σύνδεση Ελλάδας- Κίνας.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του στην Κινεζική πρωτεύουσα, ο κ. Μηταράκης μεταξύ των άλλων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Κίνας, αρμόδιο για σχέσεις με Ευρώπη, Γουάνγκ Τσάο αλλά και με τον υφυπουργό της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, Τσανγκ Χσιαοτσιάνγκ και υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα των επενδύσεων.

Παράλληλα ήταν ο κύριος ομιλητής στο Επενδυτικό Φόρουμ, που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Πεκίνο σε συνεργασία με την κινεζική Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC).

Σήμερα ο κ. Μηταράκης μεταβαίνει στη Γκουαγκζού, όπου θα έχει επαφές, , με την τοπική κυβέρνηση και με επιχειρηματικούς φορείς, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων από την πλουσιότερη περιφέρεια της Κίνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v