Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΦΑΕ: Μονόδρομος οι κινητοποιήσεις

Οι κινητοποιήσεις πλέον είναι μονόδρομος, εφόσον δεν παταχθεί η παράνομη μεταφορά, λένε οι οδηγοί φορτηγών, που ζητούν άμεση παρέμβαση της πολιτείας.

ΟΦΑΕ: Μονόδρομος οι κινητοποιήσεις

Την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας, ζητούν οι Έλληνες μεταφορείς, προκειμένου να παταχθεί η παράνομη μεταφορά που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα αλλοιώνοντας και τους πλέον στοιχειώδεις κανόνες υγιούς ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΦΑΕ, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες στα γραφεία της Ομοσπονδίας, οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν να στείλουν ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση, ζητώντας να πράξει και μάλιστα άμεσα, τα αυτονόητα. Όπως σημειώνουν δεν ζητούν κάποιου είδους προνομιακής μεταχείρισης, αλλά απαιτούν την πιστή εφαρμογή των νόμων που έχουν θεσπιστεί από το Ελληνικό κράτος και εφαρμόζονται σε όλη την ΕΕ.

Παράλληλα τονίζουν ότι αδιανόητο σε ένα ευνομούμενο κράτος, η οποιαδήποτε επαγγελματική ομάδα να εκλιπαρεί την Πολιτεία να εφαρμόσει τον Νόμο.

Στην αντίθετη περίπτωση, όπως τόνισαν όλοι οι συμμετέχοντες, είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά προκειμένου να προστατεύσουν την εργασία τους και την ίδια τους την επιβίωση.

Από κοινού αποφάσισαν, ότι παρά το γεγονός ότι είναι επιφυλακτικοί σε κινητοποιήσεις, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την οικονομία και την κοινωνία, εντούτοις εάν οι εκκλήσεις τους προς την κυβέρνηση πέσουν για μία ακόμη φορά στο κενό, αυτές είναι μονόδρομος, αφού πλέον έφτασε «ο κόμπος στο χτένι», τονίζετια στην ανακοίνωση.

Στην διάρκεια της χθεσινής συνάντησης οι αυτοκινητιστές εξέδωσαν το ακόλουθο ψήφισμα:

«Οι αυτοκινητιστές εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών Δ.Χ., χρόνια πληττόμενοι από την διεθνή και εγχώρια οικονομική κρίση, που απειλεί σημαντικά την επιβίωση του μεγαλύτερου μέρους τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με σωρεία προβλημάτων που επιδεινώνουν την κατάστασή τους και τελικά ζημιώνουν στο σύνολό της την εθνική οικονομία και ανταγωνιστικότητα.

Η αύξηση του αθέμιτου ανταγωνισμού από την παράνομη μεταφορά, που με διάφορα τεχνάσματα και μεθοδεύσεις υποκλέπτει συστηματικά τη νόμιμη μεταφορική, εθνική και διεθνή δραστηριότητα και η ανεπάρκεια των ελεγκτικών μηχανισμών, σε συνδυασμό με την συνεχή αύξηση του κόστους μεταφοράς, όπως οι μέχρι τώρα εντελώς αναιτιολόγητες αυξήσεις τιμών και σημείων είσπραξης των διοδίων, και η στραγγαλιστική εισπρακτική πολιτική για φορολογικές οφειλές, οδηγούν τον κλάδο ένα βήμα πριν την τελική του εξόντωση.

Απαιτούμε από κάθε αρμόδια Υπηρεσία και φορέα τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την στελέχωση και καθημερινή δράση των ελεγκτικών μηχανισμών, τον προσεκτικό έλεγχο όλων των ΔΧ και όχι μόνο όσων κυκλοφορούν με Ελληνικές πινακίδες και την ακινητοποίηση αυτών μέχρι την καταβολή των επιβαλλομένων προστίμων.

Απαιτούμε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την ελάφρυνση των αυτοκινητιστών, όπως τη μείωση των τιμών των διοδίων, τη μείωση των ασφαλίστρων, τις ρυθμίσεις των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και τη δυνατότητα μεταβίβασης ΔΧ από τους ενήμερους οφειλέτες.

Απαιτούμε τη λήψη μέτρων ανακούφισης από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης για τους αυτοκινητιστές και βρισκόμαστε σε αγωνιστική εγρήγορση για να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v