ΕΥΠ, ΜΙΤ, CIA συνεργάστηκαν για τη σύλληψη των 4

Η Hurriyet αποκαλύπτει συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών Ελλάδας, Τουρκίας και ΗΠΑ για τη σύλληψη των τεσσάρων στου Γκύζη. Παρόντες στις ανακρίσεις στελέχη από ΜΙΤ, FΒΙ και CIA.

ΕΥΠ, ΜΙΤ, CIA συνεργάστηκαν για τη σύλληψη των 4

Σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίας Τουρκίας και ΗΠΑ έγιναν οι συλλήψεις των τεσσάρων Κούρδων στην περιοχή του Γκύζη, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Οι τέσσερις άνδρες κατηγορούνται για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών και εκτιμάται ότι είναι μέλη  του επιχειρησιακού βραχίονα της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης της Τουρκίας με την επωνυμία DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αρχές κατέληξαν στη σύλληψη των 4 ανδρών μετά από συνεργασία της τουρκικής ΜΙΤ, της ελληνικής ΕΥΠ και της αμερικανικής CIA. Οι τρεις αρχές άρχισαν να συνεργάζονται και να ανταλλάσσουν πληροφορίες μετά την επίθεση που έγινε πριν ένα χρόνο στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα από την DHKP-C. Η Hurriyet θυμίζει μάλιστα, ότι οι ελληνικές αρχές είχαν συλλάβει άλλα τέσσερα άτομα ως ύποπτα για διασύνδεση με την DHKP/C σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις στην ελληνοτουρκική μεθόριο το 2013.

Οι πηγές της Hurriyet αποκαλύπτουν ότι πενταμελής επιτροπή από τις δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας θα παρευρεθεί στις ανακρίσεις των 4, όπως επίσης κα αξιωματούχοι από το FBI και τη CIA.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v