Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΑΝ: Το φοβόμασταν για Χαλυβουργική

«Eλπίζω ότι και με αυτή τη δύσκολη κατάσταση θα ταρακουνηθούν Βρυξέλλες και τρόικα», σημείωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης. Πρέπει να μειωθούν τα περιθώρια κέρδους της ΔΕΠΑ, συμπλήρωσε.

ΥΠΑΝ: Το φοβόμασταν για Χαλυβουργική

Κάθε άλλο παρά κεραυνός εν αιθρία ήταν η απόφαση της Χαλυβουργικής να θέσει σε διαθεσιμότητα το 95% του προσωπικού της. Όπως σχολίασε πριν από λίγο κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας: «δεν ήταν κάτι που δεν περιμέναμε αυτό που έγινε με τη Χαλυβουργική, φοβόμασταν ότι θα συνέβαινε...».

Το ίδιος στέλεχος αναγνώρισε ότι το ενεργειακό κόστος αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι στο δρόμο προς την ανάπτυξη και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Για το λόγο αυτό έχουν γίνει σε υψηλό επίπεδο αναφορές στην τρόικα «η οποία μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης», όπως είπε ο ίδιος και κατέληξε «ελπίζω ότι και με αυτή τη δύσκολη κατάσταση θα ταρακουνηθούν Βρυξέλλες και τρόικα». 

«Προσπαθούμε με το ΥΠΕΚΑ να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν», σημείωσε η ίδια πηγή και γνωστοποίησε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει η διυπουργική επιτροπή για τη βιομηχανία με θέμα ημερήσια διάταξης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Υπενθυμίζεται ότι η διυπουργική αυτή επιτροπή αποτελείται από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και ΠΕΚΑ.

Το ίδιο στέλεχος σημείωσε ότι η ρύθμιση για τη διακοψιμότητα «κόλλησε» στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώ σε ότι αφορά στην μείωση του ενεργειακού κόστους ανέφερε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την την Gazprom και εκτιμάται ότι τα νέα τιμολόγια που θα διαμορφωθούν θα φέρουν μειώσεις και για τη βιομηχανία. Επίσης σχολίασε ότι και τα περιθώρια κέρδους της ΔΕΠΑ πρέπει να μειωθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v