Ντάισελμπλουμ: Ίσως η Ελλάδα δεν χρειαστεί νέο πρόγραμμα

Υπάρχουν ορισμένα θετικά μηνύματα που έρχονται από την Αθήνα. Ωστόσο οι αποφάσεις θα ληφθούν στο β' εξάμηνο, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup. Ελπίζει ότι ο έλεγχος της τρόικας θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Ντάισελμπλουμ: Ίσως η Ελλάδα δεν χρειαστεί νέο πρόγραμμα

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα μπορεί τελικά να μη χρειαστεί νέο πρόγραμμα διατύπωσε ο επικεφαλής του Eurogroup μιλώντας σε επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου.

Όπως είπε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, «το υφιστάμενο πρόγραμμα ολοκληρώνεται στα τέλη του έτους και θα πρέπει στο β’ εξάμηνο να εξετάσουμε αν ένα νέο πρόγραμμα είναι απαραίτητο και τι θα είναι αυτό».

Υπάρχουν μερικά πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα που έρχονται από την Ελλάδα, τα οποία υποδηλώνουν ότι πιθανόν να μην είναι τελικά απαραίτητο. Φυσικά αυτό το «καλωσορίζουμε», αλλά θα πρέπει να εξετάσουμε τα στοιχεία αργότερα στη χρονιά ώστε να δούμε τι αποφάσεις θα πάρουμε.

Τέλος ο επικεφαλής του Eurogroup σημείωσε ότι διατίθενται χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ελπίζει πως η επιθεώρηση της τρόικας που ξεκινά τη Δευτέρα θα ολοκληρωθεί σύντομα.

 

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v